Šių metų gegužės 23 d. 22-ejų metų E. Rodgeris Kalifornijoje esančiame Isla Vistos universitetiniame miestelyje nužudė 6 žmonės ir sužeidė dar 13.

Kaip rašo „The Telegraph“, jaunasis žudikas paliko 140 puslapių manifestą, kuriame prisipažino dėl savo neapykantos moterims, nekaltybės bei aprašė, kaip ruošėsi „atpildo dienai“.

P. Rodgeris pagaliau nutraukė tylą ir davė interviu „ABC News“.

„Kiekvieną naktį eidamas miegoti ir prabudęs ryte pagalvoju apie tuos jaunus vyrus ir moteris, kuriuos nužudė ir sužeidė mano sūnus. Jis sukėlė didžiulį skausmą bei kančią daugybei šeimų“, - sakė jis.

„Tai lyg atvirkštinis košmaro variantas. Paprastai naktį susapnavus košmarą prabundi ir viskas būna gerai. Dabar užmigęs galiu susapnuoti gražų sapną, o prabudęs suvokiu, jog mano sūnus – žudikas“, - savo išgyvenimus pasakojo P. Rodgeris.

„Niekada nebūčiau pagalvojęs, kad šis vaikinas gali nuskriausti bent musę. Tai atrodo neįtikėtinai. Nesuprantu, kaip mes galėjome nepastebėti, jog tai gali nutikti“, - stebėjosi jis.

Jungtinėje Karalystėje (JK) gimęs E. Rodgeris nudūrė tris žmones savo nuomojame bute Isla Vistoje, o vėliau mieste nušovė dar tris studentus. Susišaudymo su policijos pareigūnais metu jis nusišovė.
Prieš surengdamas žudynes E. Rodgeris internete išplatino vaizdo įrašus, kuriuose pasakojo apie savo neapykantą moterims.

Po žudynių E. Rodgerio tėvas susitiko su vieno iš savo sūnaus aukų – 20-mečio Chriso Martinezo – tėvu Richardu Martinezu.

P. Rodgeris patikino norintis paskatinti žmones atkreipti dėmesį į psichikos sutrikimus.