Kaip praneša „Ukrinform“, Ukrainos gynybos viceministrė Hanna Maliar tai pareiškė pirmadienį per televizijos maratoną.

„Per praėjusią savaitę Bachmuto kryptimi buvo išvaduoti 3 kvadratiniai kilometrai Ukrainos žemės, o iš viso pietiniame Bachmuto krypties flange jau išlaisvinta 40 kvadratinių kilometrų“, – sakė pareigūnė.

Bet, anot jos, šiame fronto ruože labai sunku judėti į priekį.

„Priešas bando užimti Marjinką ir apsupti Avdijivką, taip pat atgauti prarastų teritorijų kontrolę. Ukrainos kariai drąsiai gina šias teritorijas, tačiau padėtis ten yra itin sunki“, – pažymėjo H. Maliar.

Gynybos viceministrė taip pat pranešė, kad priešas telkia jėgas Kupiansko ir Lymano kryptimis, siekdamas atitraukti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas nuo Bachmuto krypties.

„Praėjusią ir užpraeitą savaitę priešas suaktyvėjo Kupiansko ir Lymano kryptimis. Tai buvo priešo atsakas į mūsų sėkmingą veržimąsi Bachmuto kryptimi. Priešui buvo svarbu atitraukti mūsų pajėgas kitomis kryptimis, kad negalėtume susitelkti puolimui Bachmuto kryptimi“, – sakė ji.

Tačiau, anot H. Maliar, per pusantros savaitės Ukrainos kariai ten sunaikino gana daug priešo pajėgų.

„Šiomis kryptimis apšaudymų skaičius sumažėjo. Tai reiškia, kad mes gerokai susilpninome jų potencialą. Bet jie sukaupia jėgas, persigrupuoja, permeta naujos technikos, naujų žmonių ir vėl mėgina pulti“, – aiškino pareigūnė.

Kaip pažymėjo gynybos viceministrė, Kupiansko kryptimi priešas didina minų užtvarų tankį palei sieną.

Pasak H. Maliar, apskritai priešo tikslas yra pasiekti Luhansko ir Donecko sričių sienas ir susigrąžinti prarastas teritorijas Charkivo srityje.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, prieš dvi savaites Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis lankėsi Bachmuto ruože ir apdovanojo specialiųjų operacijų pajėgų karius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją