Kaip rašo „Washington Post“, Pentagonui vis didesnį nerimą kelia galimi veiksmai hibridinio karo atveju, o taip pat ir slaptų sienos kirtimo, vietos pagalbinių jėgų veiksmų ir tarptautinės propagandos kombinacija, juk būtent šias priemones Rusija panaudojo užimdama Krymą ir destabilizuodama situaciją Rytų Ukrainoje.

„Turime sėkmingiau dorotis su tokiais dalykais. Mums tai sudėtinga ir priešininkai tai žino. Jie mėgina apsimesti nepastebimais, mus įbauginti ir priversti veikti lėčiau“, - teigė JAV Kongreso Ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininkas Macas Thornberry.

Ph. Breedlove’as savo ruožtu teigė, kad JAV ir NATO specialiosios paskirties daliniai jau dislokuojami tose valstybėse, kur gyvena daug rusakalbių, t.y. Estijoje ir Latvijoje. Jo teigimu, tokiu būdu norima padėti šioms šalims užkristi kelią galimiems kariniams veiksmams.

„Turime grupių, daugiausia tai specialiosios paskirties daliniai, kurie padeda bendradarbiaujant su šiomis šalimis suvokti šias galimybės ir dirbti su reiškiniais, kurie yra susiję su hibridiniu karu“, - pareiškė Ph. Breedlove’as.
„Hibridinis karas – dalis mūsų tikslų, prie kurių būtina prisitaikyti, tai labai svarbus tikslas šalia Rusijos esančioms valstybėms, norinčioms išvengti to, kas įvyko Kryme“, - patikino JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris.