Vyras balandį prisipažino 2016 metais planavęs kelis teroro aktus. Taikiniais jis pasirinko Oxford Street - vieną svarbiausių Didžiosios Britanijos sostinės parduotuvių gatvių bei E. Johno koncertą Haid Parke 2016 metų rugsėjo 11-ąją.

Ši data buvo 15-osios išpuolių prieš Pasaulio prekybos centrą (PPC) ir Pentagoną JAV metinės. Koncerte, kuriame pasirodė ir britų grupė „Madness“, buvo susirinkę 50 000 klausytojų.

Proceso metu paaiškėjo, kad jauną vyrą vykdyti išpuolius įkvėpė dabar jau uždraustos islamistų grupuotės „Al-Muhajiroun“, vadovaujamos žinomo pamokslininko Anjemo Choudary, nariai.

Policijos duomenimis, vaikinas atakoms surengti ketino įsigyti kulkosvaidį, kitų ginklų, sprogmenų liemenę ir bombą. Tačiau negavęs tam lėšų, jis internetu kreipėsi į spėjamą bendramintį, kuris iš tikrųjų buvo britų žvalgybos agentas.

Tyrėjų duomenimis, vaikinas paprašė jo bombos su kiek įmanoma daugiau vinių, kurią jis norėjo detonuoti viešoje vietoje. Be to, jis teiravosi sprogmenų liemenės, kad galėtų mirti „kankinio mirtimi“.

Jaunas vyras buvo suimtas 2016 metų rugsėjį. Pernai kalėjimo iki gyvos galvos bausmė skirta jo 23 metų broliui, nes jis planavo nukirsdinti galvą kareiviui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)