„Šiuo metu neturime galimybės bendradarbiauti kariniu lygmeniu, bet mūsų politiniai lyderiai bendraus ir mėgins rasti bendrą pagrindą arba kelią į priekį“, – J. Mattisas sakė žurnalistams Briuselyje vykstančio NATO gynybos ministrų susitikimo kuluaruose.

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu anksčiau pareiškė, kad Maskva „pasiruošusi atkurti bendradarbiavimą su Pentagonu“.

Tuo tarpu JAV valstybės sekretorius Rexas Tillersonas ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmąkart susitiko aukščiausio lygio derybų tarp abiejų šalių nuo prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos.

Kai buvo paklaustas, ar Rusijai kelia nerimą pastaruoju metu D. Trumpo administraciją apėmęs sąmyšis dėl vieno svarbaus padėjėjo numanomų neteisėtų kontaktų su Maskva, privertusių jį atsistatydinti, S. Lavrovas pareikė standartinį atsakymą, kad Rusija „nesikiša į kitų šalių vidaus reikalus“.

D. Tillersonas savo ruožtu nieko nekalbėjo apie susitikimą, surengtą Vokietijos mieste Bonoje vykstančios Didžiojo dvidešimtuko (G-20) diplomatijos vadovų konferencijos kuluaruose.