Savo tinklaraštyje A. Navalnas skelbia įrašus iš valstybinio nekilnojamojo turto registro. Remiantis turimais duomenimis, 779,2 kvadratinių metrų ploto namas ir du sklypai (bendras plotas – 9373 kvadratiniai metrai) oficialiai priklauso politikos veikėjo sutuoktinei Tatjanai Navkai.

A. Navalnas pasakoja, kad rasti namus, kaip ir jachtos „Maltese Falcon“ atveju, padėjo nuotraukos iš D. Peskovo dukters Elizavetos paskyros socialiniame tinkle „Instragram“.

Skelbiama, kad net 31 nuotrauka įkelta iš vienos vietos Rubliovkos rajone. Nuotraukų geografinės padėties žymėjimas atvedė prie konkretaus namo.

Remiantis turimais dokumentais, šios elitinės rezidencijos šeimininkė – T. Navka. Sandoris įvyko likus pusmečiui iki vestuvių, 2015 metų sausį. A. Navalnas čia įžvelgia schemą, kuria naudojasi visi valstybės tarnautojai.

„Jaunikis-valdininkas įsigyja brangų nekilnojamojo turto objektą nuotakos (kuri nėra valstybės tarnautoja) vardu, o po vestuvių galima ramiai sau gyventi, visiems pasakojant, kad „čia žmona pirko dar iki vestuvių“, – pabrėžia A. Navalnas.

D. Peskovo namas, navalny.com nuotr.

„Kovos su korupcija fondo“ vadovas priduria, kad, remiantis oficialiais duomenimis, minėtame rajone tūkstantis kvadratinių metrų žemės ten kainuoja nuo 60 tūkst. dolerių (53,44 tūkst. Eur).

„Vien žemė D. Peskovui ir T. Navkai kainavo 5,6 mln. dolerių (4,99 mln. Eur). Kartu su namu viskas kainuoja apie 7 mln. dolerių (6,23 mln. Eur). Remiantis tuometiniu kursu, tai buvo 470 mln. rublių“, – suskaičiavo A. Navalnas.

A.Navalno „Kovos su korupcija fondas“ jau kreipėsi į teisėsaugos pareigūnus su nauju reikalavimu patikrinti D. Peskovą dėl galimos korupcijos. Be to, jie reikalauja ir D. Peskovo atsistatydinimo.

„Mes prašome žiniasklaidos ir visų žurnalistų kiekvieną kartą, vos D. Peskovui pasirodžius viešai, reikalauti iš jo aiškių ir konkrečių atsakymų į klausimus, iš kur jis ima tiek pinigų. Juk galima viską labai paprastai suskaičiuoti: laikrodis (38 mln. (0,51 mln. Eur) + jachta (26 mln. (0,35 mln. Eur) + namas (470 mln. (6,37 mln. Eur). Iš viso 534 mln. rublių (7,23 mln. Eur). Esu tikras, kad visiems Rusijos piliečiams be proto įdomu, kaip įmanoma per 25 metus valstybės tarnyboje tiek uždirbti“, – reziumuoja A. Navalnas.

D. Peskovo namas, navalny.com nuotr.

DELFI primena, kad rugpjūtį pasirodžiusios nuotraukos, kuriose Rusijos prezidento V. Putino atstovas spaudai D. Peskovas matomas segintis 620 tūkst. JAV dolerių vertės laikrodžiu, sulaukė itin prieštaringų vertinimų ekonominės krizės nualintoje šalyje.

D.Peskovas, kuriam suteikti platūs įgaliojimai perteikti Kremliaus lyderio poziciją, buvo nufotografuotas su šiuo brangiu laikrodžiu per savo vestuves su šokių ant ledo olimpine čempione T. Navka, kurios šeštadienį vyko Juodosios jūros Sočio kurorte.

Žiniasklaidoje pasirodžius prašmatnios vestuvių puotos nuotraukoms, daugiausiai kalbų sukėlė jaunikio segėtas įspūdingas juodas laikrodis, kurio ciferblatas papuoštas auksine kaukole.

Tatjana Navka

Opozicijos politikas ir kovos su korupcija aktyvistas A. Navalnas nustatė, kad tai yra riboto leidimo laikrodis, sukurtas prabangių šveicariškų laikrodžių gamintojo „Richard Mille“.

D.Peskovas, kurio metinis atlyginimas, pagal pajamų deklaraciją, sudaro apie 145 tūkst. dolerių, atmetė priekaištus dėl laikrodžio, pareiškęs, jog tai yra jo naujosios žmonos dovana.

„Žmonos dovanos vyrui ar vyro dovanos žmonai vargiai turi ką nors bendra su antikorupcine veikla“, - sakė Kremliaus atstovas spaudai, kurį citavo valstybinė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

T.Navka patvirtino dovanojusi vyrui šį laikrodį ir bulvariniam laikraščiui „Komsomolskaja Pravda“ sakė: „Galiu sau leisti įteikti gerą dovaną“.