Kai mergaitę išprievartavo jos patėvis, jai buvo vos dešimt. Nepaisant visko, Paragvajaus valdžia ir kompetentingas teisėjas neleido daryti aborto.

Dabar, būdama vienuolikos, mergaitė pagimdė dukrą. 3,5 kilogramo sverianti mažylė be komplikacijų gimė atlikus Cezario pjūvį. Šią žinią pranešė Asunsjono Raudonojo Kryžiaus ligoninės direktorius Mario Villalba.

Griežtai katalikiškoje šalyje abortas leidžiamas tik tokiu atveju, jeigu nėštumas kelia pavojų moters gyvybei. „Amnesty International“ ketvirtadienį, rugpjūčio 13 dieną, negailėjo kritikos šiam sprendimui.

Šios organizacijos skyriui Amerikoje vadovaujanti Erika Guevara apkaltino institucijas pažeidus mergaitės žmogaus teises. Esą, nėštumas buvo labai pavojingas, mergaitė buvo išprievartauta, o dabar dar gimė kūdikis.

42 metų kūdikio tėvas pedofilas gegužės mėnesį buvo suimtas, jam gresia dvylika metų kalėjimo. Nors vienuolikmetės motina taip pat buvo suimta, jai buvo leista lankyti besilaukiančią dukrą. Mergaitės ir jos vaiko laikina globa paskirta vienuolikmetės močiutei.

Paragvajuje kasmet mergaitės nuo dešimties iki keturiolikos metų pagimdo apie 700 vaikų. Didžioji dalis šių nėštumų yra išprievartavimo padariniai. M. Villalba „Radio Monumental“ sakė, kad šiuo metu į ligoninę paguldyta aštuntą mėnesį nėščia dvylikos metų mergaitė, kurią, kaip įtariama, išprievartavo jos tėvas.