Laiškai dar buvo išsiųsti Niujorko merui Michaelui Bloombergui ir Markui Glaze'ui, organizacijos "Merai prieš nelegalius ginklus" vadovui. Ricinas paralyžiuoja kvėpavimo takus, net mažiausios jo dozės nurijus gali baigtis mirtimi.

Be to, anot žiniasklaidos, laiškuose buvo grasinimų B. Obamai ir M. Bloombergui, susijusių su vykstančiais politiniais debatais dėl ginklų draudimo. Abu politikai yra už griežtesnius ginklų įstatymus. Rašomąja mašinėle su klaidomis rašytame laiške M. Bloombergui, be kita ko, teigiama: "Turėsite nužudyti mane ir mano šeimą, jei norėsite paimti mano ginklą".

Jei bus pripažinta kalta, nedidelius vaidmenis JAV serialuose "Vaikščiojantys numirėliai" ("The Walking Dead") ir "Vampyro dienoraščiai ("Vampire Diaries") sukūrusiai aktorei grės iki 15 metų kalėjimo. Teksasietė buvo sulaikyta birželio 7-ąją, praėjus maždaug dviem savaitėms po laiškų išsiuntimo.

Sh. Richardson advokatas teigė, kad jo klientė nenorėjo nieko sužeisti. Esą yra žinoma, kad laiškai, prieš patekdami į politikų rankas, patikrinami.