V. Ponomariovas pagrasino jiems, kad greitai jo „armija“ atvyks į Donecką ir įves tvarką, praneša Glavcom.ua.

Taip pat paaiškėjo, kad trečdalis vadinamosios „Donecko Liaudies Respublikos“ „vyriausybės“ narių parašė pareiškimus dėl atsistatydinimo, tačiau bijo juos paskelbti viešai.

Antradienį Regionų partijos Donecko miesto organizacijos vadovas Aleksejus Granovskis pranešė žurnalistams, kad palieka „energetikos ministro“ postą dėl to, kad nesutinka su vieno iš teroristų lyderių Deniso Pušilino pareiškimais dėl Donecko srityje esančių įmonių nacionalizavimo.

Dar vienas vidinis konfliktas vyksta tarp „gynybos ministro“ Igorio Strelkovo ir vadinamosios „Horlovkos grupuotės“ šalininkų „Donecko Liaudies Respublikos“ viduje.

Pastebima priešprieša konkrečiai tarp Abvero (Sergejaus Zdriliuko) ir Beso (Igorio Bezlero). Iš pradžių, nuo balandžio 14 d., kai buvo užimtas Horlovkos miesto milicijos skyrius, miestą kuravo Igoris Bezleras. Vėliau jį išstūmė Abveras.

Gegužės 19 d. įvyko dar vienas valdžios pasikeitimas – Vidaus reikalų valdyboje šeimininkauja Besas, o Abveras buvo „iškeldintas“ į Ukrainos saugumo tarnybos srities administracijos pastatą.

Primename, kad Ukrainos generalinė prokuratūra oficialiai pripažino „Donecko Liaudies Respubliką“ teroristine organizacija.

Teroristai ėmė dangstytis moterimis su automatiniais šautuvais

Prorusiškai nusiteikę teroristai ėmė kviesti į savo gretas moteris. Krasnyj Luče atsirado moterų separatisčių batalionas, kurios su ginklais rankose tikrina automobilius patikrinimo punkte.

Kaip rašo news.liga.net, taip siekiama daryti psichologinį spaudimą antiteroristinės operacijos dalyviams – jiems bus sunkiau kovoti su moterimis.

O viena automatiniu šautuvu ginkluota teroristė pareiškė, kad „nepraleis nė vieno niekšo banderininko“.