H. Campingas išpranašavo, kad gegužės 21 d. Žemę užgrius gamtiniai kataklizmai, kurių metu žus visi, išskyrus 200 mln. krikščionių, kurie bus paimti į dangų. Pirmadienį jis pasakė, kad kai jo pranašystė neišsipildė, jis jautėsi toks nusivylęs, jog su žmona išvyko iš namų ir prisiglaudė motelyje.

Jo nepriklausoma organizacija „Family Radio International“ išleido milijonus dolerių, kurių dalį paaukojo pasekėjai, ir visoje šalyje iškabino daugiau nei 5 tūkst. plakatų su informacija apie Paskutiniojo teismo dieną.

Pirmadienį H. Campingas bendravo su spaudos atstovais savo žiniasklaidos imperijos biure Oklende ir atsiprašė už tai, kad jam nepavyko nustatyti tikslios datos. Savaitgalį, kurį jis apibūdino kaip be galo sunkų, kalbėdamas su draugu jis staiga suprato, kad gegužės 21-oji buvo ne tikinčiųjų paėmimo į dangų diena, o dangiškojo teismo diena, kai Kristus vertina visą pasaulį, pasakė jis.

Pasaulis bus visiškai sunaikintas po penkių mėnesių, pasakė jis, kai ateis pasaulio pabaiga. Tačiau, kadangi Dievo teismas ir išganymas buvo atlikti šeštadienį, nebėra prasmės įspėti žmonių apie tai, tad jo radijo tinklas dabar tiesiog gros krikščionišką muziką ir transliuos programas iki pabaigos, spalio 21 d.

H. Campingas, kuris yra į pensiją išėjęs statybos inžinierius, ir anksčiau buvo paskelbęs klaidingą pranašystę. Jis tvirtino, kad apokalipsė įvyks 1994 m., o vėliau teisinosi, kad ji neįvyko dėl matematinės klaidos.