Internete veikianti nusikaltėlių grupuotė, žinoma kaip „Black Death“ (angl. juodoji mirtis), priviliojo dvidešimtmetę Chloe Ayling į apleistą parduotuvę netoli Milano Centrinės stoties pažadu surengti fotosesiją.

Ji buvo įkišta į bagažinę, nuvežta beveik du šimtus kilometrų iki kaimo sodybos Turine, kur buvo laikoma šešias dienas. Mergina paleista tada, kai pagrobėjai išsiaiškino, kad Ch. Ayling yra dviejų metų berniuko mama.

Apibūdindama savo siaubingus išgyvenimus, mergina policijos pareiškime teigė: „Asmuo, mūvėjęs juodas pirštines, priėjo man iš nugaros ir viena ranką uždėjo man ant kaklo, o kitą ant burnos, kad sutrukdytų man šaukti. Antras žmogus, ant veido užsidėjęs juodą kaukę, suleido man į dešinį dilbį injekciją. Manau, aš praradau sąmonę. Kai nubudau, buvau su rožine glaustinuke ir kojinėmis. Suvokiau, kad esu automobilio bagažinėje surakintais riešais ir kulkšnimis, mano burna buvo užklijuota lipnia juosta. Buvau maiše ir kvėpuoti galėjau tik per nedidelę skylę.“

Parskraidinta namo atgal į Jungtinę Karalystę, savo trijų miegamųjų vienabučiame name Koulsdone, Pietų Londone, gyvenanti Ch. Ayling tvirtino, kad visą tą laiką baiminosi dėl savo gyvybės.

Ant savo namų slenksčio dvidešimtmetis modelis kalbėjo: „Išgyvenau siaubingą patirtį. Baiminausi dėl savo gyvybės, kiekvieną sekundę, kiekvieną minutę, kiekvieną valandą. Esu neįtikėtinai dėkinga Italijos ir Jungtinės Karalystės valdžios institucijoms už viską, ką jie padarė, kad būtų užtikrintas mano saugus paleidimas. Ką tik po keturių savaičių grįžau namo ir neturėjau laiko susirinkti savo minčių. Neturiu teisės daugiau kažką pasakoti, kol mane apklaus Jungtinės Karalystės policija.“

Tai jau antras kartas šiais metais, kai jaunas modelis priverstas baimintis dėl savo gyvybės. Pirmuoju atveju mergina pateko į teroristinį išpuolį Eliziejaus laukuose Paryžiuje. Ji atvyko į Paryžiuje surengtą fotosesiją ir ėjo garsiuoju prospektu, kai „Islamo valstybės“ teroristai ėmė šaudyti automatais AK-47. Per minėtą išpuolį buvo nužudytas policininkas Xavieras Jugele’as.

Ch. Ayling šeima prisipažino netikėjusi, kad ją dar išvys. Jos draugas leidiniui „Daily Mirror“ pasakojo: „Jie manė, kad jos gyvos nebepamatys. Jai teko praeiti pragarą. Mes tik norime, kad ji grįžtų namo.“

Jos agentūros atstovas spaudai teigė: „Ji lankėsi su policija nusikaltimo vietoje. Aš visą laiką su jos šeima palaikiau ryšį. Mūsų svarbiausias rūpestis dabar susigrąžinti ją saugiai namo.“

Per Milane surengtą sensacingą policijos spaudos konferenciją buvo įvardintas ir jos pagrobėjas – trisdešimtmetis Lenkijoje gimęs Lukaszas Herba, kuriam pateikti kaltinimai mėginimu parduoti ją internete už bitkoinus, kurių vertė – 300 tūkstančių eurų. Kai jį suėmė policija, pas jį buvo rasta „Black Death“ brošiūra, kurioje siūlomos aukcione parduodamų moterų seksualinės paslaugos.

Nuotraukoje, kuri buvo įkelta į šios organizacijos interneto svetainę, matyti pririšta iki pusės nuoga moteris, taip pat pateikiamos tokios detalės, kaip jos kūno išmatavimai ir tautybė. Manoma, kad nuotrauka šiai reklamai paimta iš niekaip su šia grupuote nesusijusio pornografinio filmo.

Reklaminiame skelbime, kurį išplatino Italijos policija, teigiama: „Merginas galime pristatyti visame pasaulyje, tam turime pagal kontraktą dirbančius žmones, už… kainą. Pristatymas Europos Sąjungoje yra nemokamas, tik gali užtrukti, priklausomai nuo dabartinės buvimo vietos ir pristatymo vietos.“

Taip pat nurodomos detalės apie modelį iš Didžiosios Britanijos: „Gimusi JK; Pagrobta prievarta Italijoje; Laikoma Vokietijoje; 19 metų; Baltaodė; 34DD-25-35; Pradedantysis modelis; Pradinė siūloma kaina $ 300,000. Aukcionas vyks 2017 07 16“.

Italijos policija teigia, kad nusikaltėlis reikalavo 50 tūkstančių eurų už tai, kad ji būtų paleista, ir „grasino nužudyti ją“, jeigu ji papasakos policijai apie tai, kas jai nutiko.

Pasak pareigūnų, pagrobėjai ruošėsi ją paleisti „dėl to, kad ji turi dviejų metų vaiką“, o jų „taisyklės neleidžia grobti motinų“.

Italijos prokurorai teigia, kad L. Herba siejamas su nusikalstama organizacija „Black Death“, kuri veikia tamsiajame internete.

Penktadienį, rugpjūčio 4 dieną, Milane vykusiame tvarkomajame posėdyje teisėjai Annai Magelli policijos atstovai teigė, kad L. Herba turėjo reikalų su „cheminėmis medžiagomis ir nuodais“.
Policija taip pat išplatino L. Herbos paso, kuris jam išduotas Danielio Zawados vardu, nuotrauką. Taip pat išplatinta kortelė su keistu atvaizdu, kuriame pateikiama grupuotės „Black Death“ kontaktinė informacija.