Žurnalistei Esmeraldai Labye tiesioginiame eteryje rengiant reportažą iš mieste vykusio karnavalo, grupelė vyrų už jos nugaros pradėjo rodyti nepadorius gestus, vienas vyras pabučiavo moterį į kaklą, dar kitas į ausį pradėjo šnibždėti nepadorius pasiūlymus.

„Iš pradžių jie tik maivėsi man už nugaros. Galiausiai ant krūties pajutau vieno jų ranką. Buvau visiškai šokiruota“, – pasakojo belgų transliuotojo RTBF darbuotoja.

Tiesa, ji paneigė, kad priekabiautojai galėjo būti iš miestą užplūdusių pabėgėlių. „Norėčiau pabrėžti kai ką svarbaus: šį incidentą sukėlė jauni, vokiškai kalbantys vyrai“, – sakė žurnalistė.

Kadangi dėl vykusio karnavalo gatvėse patruliavo daugiau nei įprasta policijos pareigūnų, žurnalistė dėl savo saugumo pernelyg nesibaimino.

Incidentas buvo užfiksuotas kamerų, todėl tikimasi, kad priekabiautojai bus greitai surasti. Kelno policija jau pradėjo tyrimą.

Kelno vadovybė atsiprašė E. Labye.

Kaip pranešta anksčiau, Kelne per Naujųjų metų sutikimo šventę šimtai moterų patyrė seksualinį priekabiavimą gatvėse, kai kuriais atvejais pranešta ir apie išprievartavimus. Aukos užpuolikus apibūdino kaip arabiškos ar afrikietiškos išvaizdos.

Kelno policija penktadienį pranešė, kad per pirmąją tradicinio gatvės karnavalo naktį užfiksuoti 22 seksualinio priekabiavimo atvejai. Policija sulaikė 190 žmonių, tačiau jų tautybių neatskleidė.