Sulaukus 18 val. vakaro, remiantis jo prognozėmis, 2 proc. Žemės gyventojų iškart „pakils“ į dangų, o likusieji turės keliauti tiesiai į pragarą.

„Jei H. Campingas kalbėtų iš įprastinės pamokslininko tribūnos, tai jį būtų galima lengvai ignoruoti kaip eilinį religinį ekscentriką, neteisingai prognozuojantį apokalipsę. Tačiau šis visur esantis pagyvenęs ponas kalba amerikiečių radijo bangomis ir pasirodo reklaminiuose klipuose. Todėl jo neteisingos visuotinio teismo dienos prognozės neįmanoma neišgirsti“, – rašo straipsnio autorius Guy Adamsas.

Kiekvieną dieną 89 metų amžiaus H. Campingas, buvęs statybos inžinierius, į savo pasekėjus kreipiasi „Family Radio Network“ radijo stoties pagalba. Ši radijo stotis yra religinės pakraipos organizacija, išlaikoma geranoriškomis jos klausytojų aukomis.

O jie tokie dosnūs (aktyvai siekia 120 mln. dolerių (288 mln. Lt)), jog įmonei priklauso net 66 radijo transliavimo stotys vien tik Jungtinėse Valstijose. Daugiau kaip 2000 reklaminių plakatų visoje šalies teritorijoje yra išdekoruoti jos lozungais, tarp kurių yra ir toks: „Skelbk pavojų, perspėk žmones!“.

48 kalbomis radijo laidų programas ruošiantis H. Campingas gali didžiuotis turėdamas klausytojų visame pasaulyje. Jo laidų klausomasi ir Pietų Afrikos Respublikos, ir Rusijoje, ir Turkijoje. Pamokslininkas tvirtina, kad 70 metų tyrinėdamas Bibliją jis sukūrė sistemą, kuri leidžia pasitelkti matematiką interpretuojant Šventajame rašte pateiktas pranašystes.

H. Campingo teigimu, pasaulio pabaiga ateis gegužės 21 d., kadangi tądien bus suėję 722500 dienų nuo 33 mūsų eros metų balandžio 1-osios, kuomet buvo nukryžiuotas Jėzus Kristus. Skaičius 722500 svarbus tuo, kad jis gaunamas du kartus dauginant šventus 5, 10 ir 17 skaitmenis vieną į kitą.

Pasak jo, neseni įvykiai, pavyzdžiui, pražūtingi žemės drebėjimai Japonijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Haityje yra perspėjimai apie artėjančią dienų pabaigą.

Tačiau kritikai aiškina, kad H. Campingas jau ne pirmą kartą žmonėms skelbia apie antrą Mesijo atėjimą. 1994 m. rugsėjį šimtai jo klausytojų susirinko Alamido mieste, Kalifornijoje, esančioje salėje, kur jiems buvo pažadėtas Kristaus sugrįžimas.

„Tąkart dar nebuvau spėjęs nuodugniai išstudijuoti didelės Biblijos dalies, – sakė H. Campingas praėjusią savaitę. – Tačiau dabar mes turėjome galimybę atlikti didžiulės apimties papildomus darbus. Ir Dievas mums suteikė nenuginčijamų įrodymų apie tai, kad tai tikrai įvyks“.