Tokia informacija pateikiama Karinių-politinių tyrimo centro vadovo Dmitrijaus Tymčuko paskelbtoje žinutėje.

„Remiantis operatyviniais judėjimo „Informacinis pasipriešinimas“ duomenimis, naktį iš sekmadienio į pirmadienį prorusiškai nusiteikę teroristai Donbase iš minosvaidžio apšaudė Antiteroristinę operaciją vykdančių pajėgų pozicijas netoliese Kremenaja gyvenvietės. Du kariai buvo sužeisti“, - savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ teigia D. Tymčukas.

Kairinių-politinių tyrimų centro vadovas patikino, jog Antiteroristinės operacijos pajėgos laikosi šalies prezidento Petro Porošenkos paskelbtų paliaubų. Kariai šaudo tik tais atvejais, tai tenka reaguoti į teroristų atakas, patvirtino specialistas.

Separatistai: V. Putinas tyli

Taip vadinamosios savarankiškai pasiskelbusios „Donecko liaudies respublikos“, kuri Ukrainoje vertinama kaip teroristinė organizacija, Užsienio reikalų ministerijos Maskvos atstovybės žiniasklaidos atstovės Darjos Mitinos teigimu, derybos dėl taikos Rytų Ukrainoje privalo vykti įtraukiant į jas tarptautinės organizacijas bei Rusiją.

„Būtų optimalu, derybos vyktų įtraukiant į jas tarptautines organizacijas, Jungtines Tautas (JT) ir Rusijos Federaciją. Tai formatas, kurį Rusijos Užsienio reikalų ministerija siūlė iki gegužės 11 d. ir gegužės 25 d. Visi anksčiau įvardinti Ukrainos siūlymai torpeduojami“, - pareiškė D. Mitina.

Kaip rašo glavcom.ua, D. Mitina mano, kad neatsakęs į pseudorespublikos išreikštą norą prisijungti prie Rusijos Federacijos, šios šalies prezidentas Vladimiras Putinas „metė“ „Donecko liaudies respubliką“. 

„V. Putinas nepasakė nieko dėl prisijungimo ar neprisijungimo. Jis šiuo klausimu tyli. Vienintelis dalykas, kuris buvo pasakytas šiuo klausimu, yra tas, kas Rusija neleis riboti savo piliečių bei rusų bendrąja prasme teisių. Į „Donecko liaudies respublikos“ Kremliui skirtą kreipimąsi dėl prisijungimo prie Rusijos Federacijos kol kas nėra atsakyta. Tai nieko nereiškia. Tai reiškia, kad kol kas sprendimas nėra priimtas, nėra nuspręsta, kaip situacija vystysis ateityje“, - pridūrė ji.