Į nemalonę patekusio branduolinių technologijų mokslininko Abdulo Qadeerio Khano paviešintame laiške Šiaurės Korėjos valdančioji partija patvirtina, kad sumokėjo 3,5 mln. dolerių aukšto rango kariškiams.
A. Q. Khanas paviešino laišką, norėdamas įrodyti, jog nėra kaltas, kad branduolinės paslaptys pateko į Irano, Šiaurės Korėjos ir Libijos rankas.

2004 m. A. Q. Khanas valstybinės Pakistano televizijos laidoje buvo prisipažinęs esąs kaltas dėl branduolinės technologijos paviešinimo. Vėliau jis sulaukė tuomet valdžioje buvusio kariškio generolo Pervezo Musharrafo atleidimo. A. Q. Khanui paskirtas namų areštas.

Nė vienas kariškis nebuvo apkaltintas bendrininkavimu.

Du laiške minimi generolai griežtai paneigė kaltinimus ir pavadino laišką klastote. Buvęs kariuomenės vadas generolas Jahangiras Karamatas teigė negavęs 3 mln. dolerių ir pridūrė, kad A. Q. Khanas tiesiog nori suversti kitiems kaltę.

Į atsargą išėjęs generolas Zulfiqaris Khanas, kuris, kaip rašoma laiške, „gavo pusę milijono tris deimantus bei rubiną“, tvirtina, kad laiškas – klastotė. Tokios pat nuomonės ir Pakistano užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Tehmina Janjua. Aukštas Pakistano valdžios pareigūnas pasišaipė iš kaltinimų: „Šioje istorijoje yra esminis trūkumas, neaišku, kas sumokėjo kyšį ir patvirtino laiške minimą faktą“.