„Jokių vilčių nebuvo ir nėra“, – pareiškė 15 proc. apklaustųjų, dar 8 proc. sakė, kad jiems sunku į klausimą apie vilčių patenkinimą atsakyti.

Pasitiki prezidentu 78 proc. respondentų , 18 proc. – nepasitiki.

Svarbiausiu V.Putino pasiekimu, būnant valdžioje, rusai laiko Rusijos kovingumo didinimą ir ginkluotųjų pajėgų reformą (14 proc.), tarptautinių pozicijų stiprinimą (11 proc.), ekonomikos vystymą šalyje (10 proc.), tvarkos įvedimą valstybėje (10 proc.) ir ramios politinės padėties palaikymą (10 proc.).

Paprašyti atsakyti apie savo požiūrį į patį V.Putiną, 29 proc. sakė jaučią jam simpatiją, ir 8 proc. žavisi juo. Simpatizuojančiųjų 2015 metais buvo 37 proc., o vėliau jų dalis vis mažėjo.

Tačiau populiariausiais atsakymas (31 proc. apklaustųjų) į šį klausimą buvo „negaliu pasakyti apie jį nieko bloga“. Abejingumą išreiškė 17 procentų apklaustųjų, tai yra gerokai daugiau negu 2015 metais, kai taip pasakyti išdrįso 10 proc. apklaustų Rusijos piliečių, o neigiamai V.Putiną vertina 9 proc.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)