Penki 14-16 metų paaugliai liepos 9-ąją Floridos valstijoje (JAV) pastebėjo tvenkinyje skęstantį žmogų. Tačiau užuot atsiliepę į jo pagalbos šauksmą jaunuoliai ėmė šaipytis iš nelaimės ištikto žmogaus, jį filmuoti, o įrašą su užfiksuotu mirties atveju patalpino internete.

Jame aiškiai girdisi, kaip paaugliai pašaipiu tonu ragina vyrą lipti iš vandens.

„Lipk iš vandens, nes mirsi“, – sako vienas kompanijos narių.

„Niekas nesiruošia tau padėti, kvaily“, – tikina kitas.

„Jis miršta“, – sako trečias, kai įrašo fone pasigirsta nelaimės ištikto žmogaus riksmas, o po šios frazės paaugliai prapliumpa juoku.

Paaiškėjo, kad auka – judėjimo negalią turintis 31 metų Jamie Dunn’as, kurio kūnas vandenyje rastas praėjus 5 dienoms po nelaimės.

Iš pradžių teisėsauga nesiejo šios mirties su nusikaltimu, tačiau į dienos šviesą išlindus minėtam įrašui, vietos policijos vadas Mike’as Cantaloupe’as nusprendė, kad paaugliams galima pareikšti kaltinimus dėl nepranešimo apie žmogaus mirtį.

Tačiau nepilnamečiai už tokį savo poelgį gali išvengti bet kokios atsakomybės. Įvykiui sulaukus didžiulio rezonanso visuomenėje JAV teisės ekspertai prakalbo, jog, atmetus moralines nuostatas, įstatymai neįpareigoja žmonių gelbėti kitų žmonių jeigu jie rizikuoja savo gyvybe.

Kitose šalyse įstatymai aiškiai pasako, kad žmogus privalo imtis bet kokių priemonių gelbėti kito žmogaus gyvybę – pavyzdžiui, pranešti apie tai atitinkamoms tarnyboms. Tuo tarpu amerikiečių teisės ekspertai ginčijasi, ar tokia pareiga galioja šios šalies nepilnamečiams.

Po šio atvejo jau prabilta apie naujų teisės aktų kūrimą, kad to „daugiau nepatirtų nė viena šeima“. Kalbama ne tik apie pokyčius teisėkūroje, bet ir apie moralinį vaikų auklėjimą.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.