Prezidentas Petro Porošenka per spaudos konferenciją Tokijuje sakė, kad jo atvejis labai skiriasi nuo kitų, minimų vadinamuosiuose „Panamos popieriuose“, įskaitant Islandijos ir Rusijos veikėjus, tokius kaip prezidento Vladimiro Putino draugai.

Ukrainos lyderis tvirtino, kad jam buvo būtina įsteigti ofšorinę holdingo įmonę, ruošiantis perduoti P.Porošenkai priklausančios konditerijos bendrovės akcijas vienam patikos fondui, kai jis tapo prezidentu 2014 metais.

Nutekinta medžiaga sukėlė įtarimų, kad tokios ofšorinės įmonės buvo steigiamos siekiant nuslėpti mokesčius, bet P.Porošenka tai neigė, sakydamas, kad tai buvo vienintelis būdas perkelti savo aktyvus į patikos fondą per investicinį banką „Rothschild“.

„Tai visiškai normali procedūra, ir manau, kad tai pagrindinis skirtumas nuo visų (kitų) politinių veikėjų, išvardytų Panamos sąraše“, – aiškino jis.

Paklaustas, kodėl neišpildė pažado parduoti savo verslą, jeigu bus išrinktas Ukrainos vadovu, P.Porošenka atsakė, kad tuo metu neatsirado norinčių pirkti įmonę šalyje, esančioje „karo padėtyje“.

Prezidentas sakė esantis atviras tyrimui.

„Jeigu ten yra ką tirti, mielai tai padarysiu, – tikino jis. – Tačiau visa tai buvo absoliučiai skaidru nuo pat pradžių. Jokių slaptų sąskaitų, jokio asocijuoto valdymo, nieko.“