Kelios JAV televizijos prognozavo liberalių pažiūrų B. Sanderso pergalę toje šiaurės vakarinėje Ramiojo vandenyno pakrantės valstijoje, kur jis lenkė buvusią valstybės sekretorę 53 proc. balsų prieš 47 procentus.

Tą pačią dieną vykusių pirminių rinkimų Kentukyje baigtis kol kas tebėra neaiški, bet H. Clinton suskubo paskelbti pergalę savo „Twitter“ žinutėje: „Ką tik laimėjom Kentukyje! Ačiū visiems, kas atėjo. Vieningi visada esame stipresni.“

Suskaičiavus beveik visus balsus, H. Clinton buvo įgijusi mažesnę negu pusės procento persvarą. H. Clinton pergalė Kentukyje būtų labai svarbi morališkai, kad nebaigtų pirminių rinkimų sezono virtine pralaimėjimų Vermonto senatoriui.

B.Sanderso pergalė Oregone papildė jo sėkmės istoriją demokratų pirminių rinkimų baigiamajame etape, bet ji nebus svari senatoriaus pastangoms H.Clinton žygiui į paskyrimą partijos kandidate.

Tarp B. Sanderso šalininkų Oregone buvo 62 metų Mary Brewster, gyvenanti Portlande.

Ji sakė atidavusi savo balsą už senatorių, aiškindama: „Manau, mums reikia didžiulių pokyčių.“

Moteris pridūrė nemananti, kad B. Sandersas galėtų įgyvendinti visus savo planus, jeigu būtų išrinktas prezidentu, bet norinti „balsuoti už dalykus, kuriais tikiu, o po to balsuoti už Hillary per visuotinius rinkimus“.

D. Trumpas laimėjo respublikonų pirminius rinkimus Oregone

JAV prezidento posto siekiantis milijardierius Donaldas Trumpas antradienį laimėjo respublikonų pirminius rinkimus Oregone, pridėdamas dar vieną valstiją į savo pergalių skrynelę kovoje dėl partijos kandidato titulo.

Nekilnojamojo turto magnatas dieną pradėjo laimėdamas devynis delegatus Guame; o prieš balsavimą Oregone jam trūko tik mažiau negu 100 delegatų, kad taptų Respublikonų partijos kandidatu per pirmąjį turą liepą vyksiančiame nacionaliniame partijos suvažiavime.

Per respublikonų pirminius rinkimus šiaurės vakarinėje Oregono valstijoje sprendžiasi, kam atiteks 28 delegatai.