R. Lee vaikino Johno Andrew Weldeno draugės nėštumas nepradžiugino, nors jaunai moteriai tai ir buvo svajonės išsipildymas. Svajonės, kurią vaikinas iš jos šaltakraujiškai atėmė, rašo CNN.

Šią savaitę 28 metų J. A. Weldenas teisme prisipažino nužudęs savo negimusį vaiką. Kaip jis tai padarė? Apgaule privertė savo merginą išgerti persileidimą sukeliančių vaistų.

„Nuo tada, kai ši istorija prasidėjo, mano gyvenimas primena košmarą, iš kurio niekaip nepavysta pabusti. Net ir vakar išgirdusi jo prisipažinimą, negalėjau tuo patikėti. Sunku apie tai skaityti, vis dar nesuvokiu, jog tai galėjo nutikti man“, - CNN „New Day“ laidos kūrėjams antradienį sakė mergina.

Prisipažinimas nebesugrąžins to, kas prarasta

Remee Lee
Pirmadienį 26 metų moteris buvo teismo salėje. Girdėdama, kaip buvęs mylimasis teismui pripažįsta nužudęs jų meilės vaisių, negalėjo suvaldyti ašarų. Jaunam vyrui gresia laisvės atėmimo bausmė iki 13 metų.

J. A. Weldenas buvo pripažintas kaltu pagal itin retai atverčiamą Smurto prieš dar negimusius asmenis aukų paktą. Išskirtiniais atvejais už tokį nusikaltimą gali grėsti ir laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Tie, kurie pažįsta R. Lee, gali patvirtinti, jog jauna moteris dar neatsigavo.

„Niekas jau nesugrąžins to, kas buvo atimta“, - sako R. Lee advokatė Gil Samchez.

Jauna moteris prisimena, jog tuo metu, kai pradėjo įtarti besilaukianti, santykiai su kaltinamuoju buvo puikūs, ji buvo neprotiškai įsimylėjusi. Pora kartu nuvyko į vaikino tėvui priklausančią privačią kliniką, kur buvo atlikti tyrimai. Paaiškėjo, jog mergina laukiasi jau šešias savaites. Nors vaikinas ir dvejojo, mergina nusprendė bet kokia kaina gimdyti.

Johnas Andrew Weldenas
Po kelių dienų J. A. Weldenas savo merginai pareiškė, esą jos kraujo tyrimai atskleidę, jog ji turinti infekciją, tad reikia gerti amoksicilino – infekcinėms ligoms gydyti skirto antibiotiko.

Tačiau vietoj minėtojo antibiotiko jaunas vyras savo mylimajai atnešė preparato „Cytotec“ – vaisto, sukeliančio gimdos susitraukimus ir persileidimą. J. A. Weldenas besilaukiančiai draugei nurodė per dieną išgerti tris tabletes. Moteris mylimu vyru pasitikėjo ir jo nurodymams pakluso.

Pakako vos vienos tabletės, ir moteris dėl skausmų pilvo srityje ir kraujavimo buvo skubiai išvežta į ligoninę. Įvyko persileidimas.
Medikams apžiūrėjus tabletes, paaiškėjo, jog tai buvo ne antibiotikai, o persileidimą sukeliantys vaistai.

„Neturiu žodžių, aprašyti siaubo, kurį patiriu kiekvieną rytą vos pramerkusi akis ir suvokusi, jog tokia mano realybė. Niekaip negaliu pabėgti, negaliu išjungti to siaubo filmo“, - sako auka.

Pirmadienį, palikdamas teismo salę, J. A. Weldenas nepratarė nei žodžio. Lydimas apsaugos, jis tyliai praėjo pro minią žurnalistų, sėjo į juodą „Hummer“ markės automobilį ir išvažiavo.

Teismas bausmę skelbs gruodžio 5-ąją.
Johnas Andrew Weldenas