Khaled Musaidas ir Tulub Murdi Suleiman buvo nukauti susišaudymo su policija metu vėlai vakare Halalo kalno apylinkėse, kur kiek anksčiau trečiadienį buvo nušautas dar vienas įtariamasis Moussa Mohamedas Salem Badranas.

Su minėtais dviem asmenimis tuo pačiu automobiliu važiavęs vairuotojas Younes Mohamed Mahmoud Alyan suimtas prisipažino dalyvavęs Šarm el Šeicho išpuoliuose, rašoma ministerijos pranešime.

Automobilyje policija rado vaizdo kamerą su įrašu, darytu prieš išpuolį Šarm el Šeiche, apie kiekvienam teroristui skirtas užduotis. Įraše yra ir vaizdas, rodantis, kaip rugpjūtį buvo susprogdintas tarptautinių stebėtojų automobilis.

Dar rasta šaudmenų, bomba su savadarbiu laiko įtaisu, suklastotų automobilio numerių.

33 metų K.Musaidas ir 23 metų T.M.Suleimanas buvo kilę iš Sinajaus pusiasalio Al Arišo miesto Viduržemio jūros pakrantėje. Šį rajoną tyrėjai atidžiai stebėjo nuo pat pernai metų spalio mėnesio, kai teroristai atakavo Tabą ir kitus Sinajaus kurortus.

Halalo kalnas yra apie 60 km į pietus nuo Al Arišo. Iki susišaudymo, per kurį buvo sužeistas vienas policininkas ir trys saugumo pajėgų kariai, įtariamųjų automobilis buvo sekamas.

Pasak Egipto pareigūnų, sekamieji priklausė tai pačiai grupei, kuri surengė sprogdinimus Šarm el Šeiche, Taboje, o rugpjūtį susprogdino stebėtojų automobilį.

Teigiama, kad minėtus išpuolius organizavo Sinajaus pusiasalyje gyvenantys beduinai, kai kurie jų palaiko ryšius su palestiniečiais. Vyriausybė teigia neturinti jokių įrodymų, kad šie asmenys būtų susiję su kokia nors didesne grupuote.