Po šeštadienį įvykusios nelaimės Ujo miesto lavoninės perpildytos, naujienų agentūrai AP pasakojo Ujo universiteto mokomosios ligoninės medicinos direktorius Etete Petersas.

Tarptautinė Reigners biblijos bažnyčia tebebuvo statoma, ir darbininkai skubėjo ją baigti iki šeštadienį numatyto jos steigėjo Akano Weekso įšventinimo į vyskupus, pranešė vietos bendruomenė.

Šimtai žmonių, tarp kurių buvo ir Akva Ibomo valstijos gubernatorius Udomas Emmanuelis meldėsi viduje, kai ant jų užgriuvo metalinės sijos ir nugarmėjo skardinis stogas, pasakojo žmonės. U.Emmanuelis ir A.Weeksas, Dievo meldę savo sekėjams turtų, išvengė sužeidimų.

Daug nesuskaičiuotų aukų yra privačiose lavoninėse visame Ujo mieste, pasakojo jaunimo lyderis Edikanas Petersas. Jo teigimu, kai kurie gyventojai slapta gabena artimųjų kūnus namo, nes lavoninės perpildytos, be to, kai kuriose nėra šaldytuvų.

Griuvėsiai iš nelaimės vietos šalinami kranu. Manoma, kad po jais gali būti daugiau žuvusiųjų, pasakojo E.Petersas.

Iki šeštadienio vakarą gauto nurodymo liautis skaičiuoti, jis teigė suskaičiavęs 90 kūnų.

Įvykio vietoje dirbę žurnalistai kaltina bažnyčios pareigūnus, kad šie stengiasi drausti jiems fiksuoti tragediją, atima kameras ir varo juos iš teritorijos.

Gubernatoriaus atstovas spaudai Ekerete Udohas tvirtino, kad valstijos valdžia atliks tyrimą ir nustatys galimus statybos reikalavimų pažeidimus. Pastatai Nigerijoje griūna dažnai, daugiausia dėl išplitusios korupcijos, rangovų naudojamų prastos kokybės medžiagų, inspektorių papirkinėjimo, kad nematytų prasto darbo, ir statybų be leidimų.

2014 m. sugriuvus daugiaaukščiam viešbučiui greta televizijos pamokslautojo T.B.Joshua Sinagogos, Visų tautų bažnyčios, žuvo 116 žmonių. Dauguma aukų buvo pamokslautojo sekėjai.

Koroneriui nustačius, kad pastatas sugriuvo dėl planavimo klaidų, dėl nusikalstamo aplaidumo ir netyčinio nužudymo, tuomet buvo apkaltinti du inžinieriai, T.B.Joshua ir bažnyčios globėjai.

Tačiau Lagoso valstijos vyriausybės pastangoms patraukti juos atsakomybėn kliudė daugkartiniai teisiniai ginčai, dėl kurių byla vis atidėliojama.