Italijos teisėjams Domnica Cemortan (Domnika Čemortan) sakė į laivą be bilieto įlipusi kelios valandos prieš katastrofą prie Džiljo salos ir paaiškino, kad „kai esi kažkieno meilužė, niekas bilieto neprašo“. Per vertėją kalbėjusi moldavė paskui pridūrė, kad pastaroji jos replika buvo pokštas.

D.Cemortan sakė šiame laive 2011 metų gruodžio mėnesį dirbusi tris savaites.

Moteris stengėsi išsisukti nuo atsakymo į klausimą, ar turėjo artimų santykių su kapitonu Francesco Schettino, ir teigiamai atsakė tik tada, kai jai buvo paaiškinta, kad vengdama atsakyti ji gali užsitraukti baudžiamąją atsakomybę.

Daugiau kaip 114 tūkst. tonų laivas su 4 200 keleivių ir įgulos narių nuskendo prie Džiljo salos krantų 2012 metų sausio 14-ąją.

Francesco Schettino
DELFI primena, kad anksčiau buvo skelbta, jog Domnica Cemortan stovėjo ant kruizinio laivo „Costa Concordia“ kapitono tiltelio, kai laivas su 4 200 keleivių užplaukė ant povandeninių uolų prie Džiljo salos.
Kalbėta, kad būtent ją keleiviai matė geriančią alkoholinį gėrimą ir kalbančią su kapitonu Francesco Schettino penktadienį vakare, kelias valandas iki laivui atsitrenkiant į uolas.