"Jis nepajėgia pralaimėti", Europos parlamentarų suvažiavime Kroatijos sostinėje Zagrebe sakė pareigūnas. Dvi dienas truksiančiame suvažiavime daugiausia bus kalbama apie rinkimus Jugoslavijoje, kurie numatyti rugsėjo 24 dieną ir kuriuos S. Miloševičius per 10 savo valdymo metų turi mažiausiai galimybių laimėti.

"Turėtume nepuoselėti iliuzijų, kad Miloševičius žais garbingai, ypač - pralaimėjęs rinkimus. Jo didžiulė represijų mašinerija jau šyla ir rengiasi įsikišti, jei balsavimas atskleis pernelyg didelį nusivylimą bei pasipiktinimą ir jo rezultatų nebus galima suklastoti", teigė Russell-Johnstonas.

Jis sakė, kad Jugoslavijos Federacijos dominuojančios respublikos Serbijos ir viso pasaulio žmonės "sulaikę kvėpavimą" laukia rinkimų rezultatų.

Pagrindinis S. Miloševičiaus konkurentas rinkimuose į prezidento postą Vojislavas Koštunica, daugumos Serbijos opozicinių partijų kandidatas, yra už jį daug populiaresnis.

Lordas Russell-Johnstonas įspėjo, kad S. Miloševičių galbūt remia daugiau žmonių, nei rodo visuomenės nuomonės apklausos ir sakė, kad rinkimų procedūra leidžia smarkiai klastoti jų rezultatus. Be to, nėra dviejų sąlygų, būtinų surengti laisvus ir teisingus rinkimus - spaudos laisvės bei visuomeninių organizacijų steigimo laisvės.

Jugoslavijos policija prieš ir per rinkimų kampaniją suėmė ir sumušė studentų opozicijos aktyvistus iš "Otpor" ("Pasipriešinimo") judėjimo bei susidorojo su nepriklausoma žiniasklaida.