Naujienų agentūra AP skelbia, jog kaltinamojo Mukesho Singho advokatas ML Sharma pareiškęs: policijos dokumentai, kuriuose nurodoma, jog jo klientui yra 26 metai, yra „suklastoti“. Maksimali nepilnamečių bylas sprendžiančio teismo skiriama bausmė siekia vos trejus metus. Vakar kaltintojai pareikalavo, kad visiems penkiems kalėjime laikomiems kaltinamiesiems būtų uždėti antrankiai – esą tai savižudybės prevencijos priemonė.

„Jeigu tik pamatytumėte jo veidą... Jis dar vaikas“, - naujienų agentūrai AP sakė advokatas ML Sharma.

Jeigu bus pripažinti kaltais, visiems penkiems kaltinamiesiems gresia mirties bausmės. Šeštajam kaltinamajam tik 17 metų. Jeigu jo kaltė bus įrodyta, jam gali būti skirta maksimali trejų metų laisvės atėmimo bausmė nepilnamečių pataisos namuose.

Itin žiaurus nusikaltimas sukrėtė visą šalį ir paskatino diskusijas dėl moterų saugumo bei kokių priemonių derėtų imtis, siekiant užkirsti kelią tokioms tragedijoms. Protestuotojai ir politikai reikalauja griežtesnių įstatymų žagintojams, policijos reformų ir pokyčių šalies visuomenės požiūryje į moteris ir merginas.

Penki kaltinamieji gyvena viename iš Naujojo Delio lūšnynų. Jie visi važiavo darbą baigusio vairuotojo vairuojamu autobusu, kai į jį prabangiame miesto rajone gruodžio 16 dienos vakarą įlipo jauna moteris su draugu. Abu jie buvo smarkiai sumušti ir iš autobuso išmesti. Moteris nuo patirtų sužalojimų mirė Singapūro ligoninėje po tragedijos praėjus dviem savaitėms.

Bylos nagrinėjime žiniasklaidos atstovams dalyvauti buvo draudžiama. Į teismą atvestų kaltinamųjų veidus slėpė kaukės. Pareigūnai taip pat neleido viešinti kaltinamųjų nuotraukų.

ML Sharma tvirtina, jog M. Singhas save specialiai pasendino tam, kad galėtų gauti vairuotojo pažymėjimą. Advokatas tvirtina paprašęs teismo atlikti tikrąjį jo kliento amžių nustatysiančius medicininius tyrimus, tačiau kol kas neskelbiama, ar teismas jį patenkino.

Tikėtasi, jog pirmadienį prasidėjęs bylos svarstymas teisme bus greitai baigtas. Tačiau teisėjus per pirmąjį posėdį domino tik procesiniai reikalai ir dokumentai.

Kitas teismo posėdis vyks ketvirtadienį. Kol kas neaišku, ar byla bus perduota specialiam teismui, kuris buvo įkurtas sausį specialiai tirti nusikaltimus prieš moterims. Viliamasi, jog tokiame teisme byla būtų labai greitai baigta.