J. S. Franzese kalėjime praleido didžiąją savo gyvenimo dalį. Kaip skelbia „Newsday“, JAV kalėjimų biuras net šešis kartus patenkino jo malonės prašymą.

Paskutinį kartą už grotų amerikietis atsidūrė 2010 metais būdamas 93 metų. Jis buvo pripažintas kaltu dėl turto prievartavimo. Nuo jo koordinuojamos nusikalstamos veiklos kentėjo Niujorko striptizo klubai.

Kol kas žurnalistams nepavyko susisiekti su federalinio kalėjimo atstovais, kurie būtų galėję patvirtinti paleidimo faktą ir pakomentuoti jo bylą.

J. S. Franzese buvo išteisintas keliose nužudymo bylose, tačiau 1967 metais nuteistas 50 metų kalėjimo. Tada jis buvo pripažintas kaltu dalyvavęs ginkluotame banko apiplėšime. Tą kartą jis buvo į laisvę paleistas anksčiau laiko patenkinus malonės prašymą.

Kai buvo paskelbta apie 50 metų laisvės atėmimo bausmę, palikta nusikaltėlio žmona Cristina „New York Daily News“ sakė: „Kiek jį pažįstu, nustebčiau, jeigu nesulauktų 100 metų. Jis tą laiką kalėjime gali praleisti stovėdamas ant galvos“.

Šimtamečio nusikaltėlio paleidimo iš kalėjimo faktą patvirtino vienas iš aštuonių jo sūnų Michelas.

J. S. Franzese, kurio malonės prašymas paskutinį kartą buvo atmestas 2016 metų liepą, iš kalėjimo ligoninės išvyko sėdėdamas neįgaliojo vežimėlyje. Skelbiama, kad jis gyvens dukros namuose Brukline.

Nors J. S. Franzese taip ir nebuvo pripažintas kaltu dėl daugelio jam pateiktų kaltinimų, tyrėjai 2006 metais išsiaiškino, kokį metodą jis taikė pradangindamas aukų kūnus, skelbia „CBS News“.

„Vaikiškame pripučiame baseine kūną reikia supjaustyti, kuo smulkiau. Tada tas dalis iškepti mikrobangų krosnelėje. Vėl susmulkinti ir išmesti. Reikia apsišarvuoti kantrybe“, – nusikaltėlį cituoja CBS.