Deja, šeima kartu išgyveno dešimt metų, o tai net septyneriais metais trumpiau nei trunka skyrybų procesas. Vienas su kitu besiteisiantys jau buvę vyras ir žmona – tikri teisės specialistai, savo pavyzdžiu, anot kritikų, mokantys ateities teisininkus atvirai tyčiotis iš teismo, skelbia usatoday.com.

56 metų Christo Lassiteris – Sinsinačio universiteto teisės profesorius. 52 metų Sharlene Lassiter, ištekėjusi dar kartą ir dabar turinti Boltz pavardę, yra Šiaurės Kentukio teisės koledžo profesorė. Poros skyrybų procesas tikrai vertas patekti į teisės vadovėlį.

Tipiškos bevaikės poros skyrybos baigiamos per pusę metų ar devynis mėnesius. Santuokos, kuriose yra vaikų, nutraukiamos ir vaikų globos reikalai sutvarkomi per maždaug metus.

Be tik ne šios poros atveju. Sh. Boltz į buvusio vyro darbovietę ne kartą kvietė policijos pareigūnus, abu ne kartą gavo ir prarado savo dviejų dabar jau suaugusių vaikų globos teises. Teisėjai ne kartą skundėsi, jog besiskiriantys teisės specialistai nuolat pažeidinėja teismo tvarką, nors ją turėtų puikiai išmanyti.

Teisės specialistai baiminasi, jog besiskirianti porelė savo elgesiu rodo nederamą pavyzdį jauniems advokatams, kaip galima nepagarbiai elgtis su teismais. Esą abiems turėtų būti gėda dėl neetiško elgesio.

Advokatė Trista Portales Goldber sako, jog ši skyrybų byla „labai neįprasta“.

„Labai ginčytina byla. Tiek įvairiausių įrašų skyrybų byloje – neeilinis atvejis“, - teigia specialistė.
Nors pati santuoka buvo nutraukta per penkerius metus, buvę sutuoktiniai vienas su kitu bylinėjasi dar mažiausiai 28 bylose – dvi iš jų pateko į Ohajo aukščiausiąjį teismą, kuris jas atmetė ir išreiškė pasipiktinimą teisininkų elgesiu.

Reaguodamas į kaltinimus neetišku elgesiu, Ch. Lassiteris teigia, jog jo vienintelis tikslas – būti geru tėvu.

„Nebuvo jokių didelių pykčių. Tenorėjau būti tėvas savo vaikams. Nemanau, kad kaltas mano ego. Kerštas nebuvo mano motyvacija“, - tvirtina teisininkas, kuris dėl proceso vilkinimo kaltina būtent teisėjus, kurie nereagavo į nederamą jo buvusios sutuoktinės elgesį.

„Manau, jog teismas galėjo priimti geresnius sprendimus. Jeigu teismas laiku būtų įsikišęs ir priėmęs objektyvų sprendimą, procesas nebūtų tiek užtrukęs“, - dėl manipuliacijų teismų sistema buvusią žmoną ir teisėjus kaltina amerikietis.

Sh. Boltz su žurnalistais bendrauti nepanoro. Skelbiama, jog moteris nenori, kad jos vaikai bendrautų su tėvu ir dėl to netgi drįsta nepaisyti teismo nutarčių. Dar 2003 metais apeliacinis teismas nusprendė, kad buvę sutuoktiniai tokiu elgesiu tik traumuoja savo atžalas.

Ir tai dar ne pabaiga.

Ch. Lassiteris iš buvusios žmonos dar nori prisiteisti pinigų, kuriuos ji jam esą skolinga. Kitas teismo posėdis numatytas rugsėjį.