18-metė totorė Elmira Abdrazakova, dėl kurios išrinkimo grožio karalaite nacionalistai protestavo kai kuriuose populiariuose tinklalapiuose, sakė nemananti, kad jaunas "Pussy Riot" atlikėjas reikėjo siųsti už grotų dvejiems metams.

"Baigiau sekmadieninę mokyklą, ir man bažnyčia yra šventa. Daryti kažką panašaus nepriimtina, - E.Abdrazakova sakė radijui RSN. - Tačiau ta bausmė vis dėlto per griežta. Galbūt su jomis tiesiog reikėjo padirbėti, kad jos pakeistų savo požiūrį į pasaulį."

"Pussy Riot" narės Nadežda Tolokonikova ir Marija Aliochina yra nuteistos kalėti dvejus metus, - teismas pripažino jas kaltomis dėl chuliganizmo, motyvuoto religinės neapykantos. Merginos buvo nuteistos už 2012 metų vasarį surengtą performansą didžiausioje Maskvos katedroje, per kurį jos išjuokė atvirą Rusijos Ortodoksų Bažnyčios palaikymą V.Putinui prieš prezidento rinkimus.

Jų byla išprovokavo tarptautinį pasipiktinimą ir tapo pilietinių teisių silpnėjimo Rusijoje per jau 14 metų trunkantį V.Putino dominavimą simboliu.

"Pussy Riot" narėms palaikymą yra išsakiusios pasaulinės žvaigždės, tokios kaip popmuzikos dainininkė Madonna (Madona) ir roko atlikėjas Stingas; JAV Valstybės departamentas, savo ruožtu, oficialiai išsakė nusivylimą tuo, kaip Rusijoje buvo nagrinėjama ši byla.

Buvęs KGB agentas V.Putinas, kurio ryšiai su įtakinga Bažnyčia tapo dar labiau akivaizdūs pastaraisiais metais, teisino teismo nutartį ir šaipėsi iš tų, kurie palaiko "Pussy Riot" nares.

E.Abdrazakovos kritika - retas atvejis, nes tik nedaugelis iškilių Rusijos piliečių drįsta viešai prieštarauti V.Putino pozicijai, baimindamiesi galimo griežto valstybinės žiniasklaidos atsako.