Praėjusią savaitę tyrėjai Diuseldorfe pranešė, kad antrasis pilotas ieškojo informacijos apie savižudybės būdus, o dabar vokiečių leidinys „Bild am Sontag“ atskleidžia tikslius A. Lubitzo naudotus žodžius.

A. Lubitzo prisijungimo vardas „Skydevil“ („dangaus velnias“), kurį jis rašė angliškai, gali būti nuoroda į 1932 metų filmą „Sky Devils“.

Ištyrus A. Lubitzo bute buvusį jo planšetinį kompiuterį paaiškėjo, kad nuo kovo 16 iki 23 dienos pilotas ne kartą paieškoje įvedė žodžius „maniakinė depresija“, „migrena“, „sutrikęs regėjimas“, „akustinė trauma“.

Kitą dieną, atrodydamas visiškai įprastai ir nekeldamas jokio įtarimo savo draugams ir kolegoms, A. Lubitzas išėjo į darbą. Antrasis „Germanwings“ skrydžio 9525 pilotas užrakino kabinos duris, į ją neįleido skrydžio kapitono ir rėžėsi į Alpes, nužudydamas visus 150 lėktuve buvusius žmones.

A. Lubitzas taip pat ieškojo informacijos apie įvairius savižudybės būdus, lėktuvo kabinos duris ir jų apsaugos ypatumus. Kabinoje darytas garso įrašas įrodo, kad A. Lubitzas užrakino duris, kai skrydžio kapitonas išėjo į tualetą, ir jo nebeįsileido.

Vienas iš tyrėjų Ralfas Herrenbrückas pranešė, kad dalis A. Lubitzo naršymo istorijos buvo ištrinta, tačiau paiešką medicinos, savižudybės ir kabinos apsaugos temomis pavyko atsekti.

Tyrėjai tęsia įrodymų paiešką. Jei paaiškės, kad pranešimai, jog ieškota informacijos apie „sutrikusį regėjimą“, yra teisingi, pasitvirtintų ankstesnės prielaidos, kad A. Lubitzas ieškojo būdų, kaip išspręsti regėjimo problemas, kėlusias grėsmę piloto karjerai.

Informacija apie paieškos žodžius „maniakinė depresija“ yra dar vienas psichikos ligos įrodymas. „Lufthansa“, „Germanwings“ pirminė bendrovė, pripažino žinojusi, kad A. Lubitzą liga kankino mokymų laikotarpiu, tačiau ne pastaruoju metu. 2009 metais A. Lubitzas keletui mėnesiui nutraukė pilotų mokymus ir prieš grįždamas informavo „Lufthansa“, kad įveikė sunkios depresijos laikotarpį.