Balsavietės šioje valstijoje atsidarė 6 vietos (13 val. Lietuvos) laiku, o dar po keturių valandų balsavimas prasidės Kalifornijoje, daugiausiai gyventojų turinčioje valstijoje.
Antradienį pirminiai rinkimai dar vyks Montanoje, Naujojoje Meksikoje, taip pat Šiaurės Dakotoje bei Pietų Dakotoje.
Balsavimas prasidėjo nepraėjus nė parai po to, kai žiniasklaidos paskelbti skaičiavimai parodė, kad Hillary Clinton jau užsitikrino pakankamą delegatų palaikymą, kad taptų Demokratų partijos kandidate lapkritį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose.
Ji pati dar nepaskelbė pergalės kovoje dėl nominavimo ir paragino savo šalininkus padėti jai tvirtai laimėti šį balsavimą.
Naujienų agentūra „The Associated Press“ antradienio balsavimo išvakarėse paskelbė, kad H. Clinton jau užsitikrino 2 383 delegatų palaikymą, garantuojantį jos išrinkimą Demokratų partijos kandidate į prezidento postą.
Bendrą ją palaikančių delegatų skaičių sudaro įpareigotieji delegatai, privalantys demokratų nacionaliniame suvažiavime balsuoti pagal jų valstijose vykusių pirminių rinkimų ir bendruomenių sueigų rezultatus, taip pat vadinamieji superdelegatai – partijos šulai, kurie gali balsuoti savo nuožiūra.
H. Clinton į tą naujieną reagavo santūriai, suvokdama, kad ji gali sumažinti rinkėjų aktyvumą, taip pat norėdama pasilikti saldainiuką didžiajai pergalės šventei, kurią jos kampanija ketina surengti antradienio vakarą Brukline.
Per vieną kampanijos renginį Kalifornijoje buvusi valstybės sekretorė sakė džiūgaujantiems gerbėjams priartėjusi prie „istorinės, precedento neturinčios akimirkos“.
Vis dėlto H.Clinton sakė turinti dar šį tą nuveikti netikėtai įtemptoje pirminių rinkimų kampanijos kovoje su Vermonto senatoriumi Bernie Sandersui.
„Ketiname įnirtingai kovoti dėl kiekvieno balso“, – pareiškė H. Clinton.
Žengdama į antradienį vyksiančius balsavimus, H. Clinton yra užsitikrinusi 1 812 įpareigotų ir 571 iš 714 superdelegatų palaikymą.
Tuo tarpu milijardierius verslo magnatas Donaldas Trumpas tapo numanomu Respublikonų partijos kandidatu praeitą mėnesį.
Pirminių rinkimų maratoną užbaigs sostinė Vašingtonas, kuris balsuos birželio 14 dieną.