Kalbėdamas apie NATO ir Rusijos tarybos susitikimo rezultatus, Aljanso generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas pareiškė nematąs tokio dokumento būtinybės.

“Kalbant apie pareiškimą, žadančio nepanaudoti jėgos prieš partnerę, aš asmeniškai nemanau, kad mums reikia naujo susitarimo. Mums reikia praktinio bendradarbiavimo. Rusija galėtų aktyviai bendradarbiauti, dalyvauti procese, palaikyti ryšį. Tai yra geriausia garantija, kurią mes galėtume gauti iš Rusijos. Štai mano atsakymas”, - sakė NATO vadovas.

Tuo tarpu Rusijos URM vadovas Sergejus Lavrovas patvirtino, jog Rusijai vis dar rūpi tokios garantijos.

“Rusijos generalinio štabo atlikta analizė rodo, kad tam tikri amerikietiškos, o dabar ir NATO sistemos, kurią planuojama dislokuoti Europoje arti mūsų sienų, komponentai kels pavojų mūsų strateginėms branduolinėms pajėgoms”, - pareiškė S.Lavrovas.

“Mes visi žinome, kad sudaromos sutartys dėl PRG komponentų dislokavimo, aktyviau praktiškai ima veikti karo laivai, kurie sudarys jūrinę būsimos sistemos sudedamąją dalį, - aiškino jis. – Mes norėtume greta išaiškinimo gauti ir garantiją, kad tai nėra nukreipta prieš Rusijos Federaciją”.

“Mes neprašome vienpusių garantijų, mes kalbame apie tai, kad Rusijos ir NATO tarybos visos narės turi susitarti, kad jokia veikla PRG srityje nekels grėsmės pavojaus bet kurios dalyvės gynybiniam pajėgumui”, - pabrėžė S.Lavrovas.