Kaip praneša JAV žiniasklaida, remdamasi TKS programos JAV nacionalinėje aeronautikos ir kosmoso administracijoje (NASA) vadovu Michaelu Saffredini, turimas omenyje šešių Amerikos ryšio palydovų "Globalstar-2" paleidimas nešančiąją raketa "Sojuz-2-1A" ir krovininio laivo "Progress M-13M" paleidimas nešančiąja raketa "Sojuz-U".

Paleisti palydovus "Globalstar-2" numatoma spalio 8 dieną, o "Progress M-13M" startas numatomas spalio 28 dieną, bet, kaip pranešė agentūrai "Interfax" Rusijos raketų ir kosmoso šakos atstovai, gali būti nukeltas į spalio 14 dieną.

Pasak M. Saffredini, jeigu abi nešančiosios raketos su varikliu RD-0110, dėl kurio įvyko avarija, paleidžiant "Progress M-12M", bus paleistos sėkmingai, tai į TKS nešančiąją raketa Sojuz-FG" bus galima paleisti kosminį laivą "Sojuz TMA-22" su trimis kosmonautais.

Kaip jau pranešta, nešančioji raketa "Sojuz-U" su krovininiu kosminiu laivu "Progress M-12М" pakilo iš Baikonūro rugpjūčio 24 dieną. Dėl nešančiosios raketos trečiosios pakopos variklio kosminis laivas nebuvo iškeltas į numatytą orbitą. Trečiosios pakopos ir kosminio laivo nuolaužos nukrito Altajuje.

Nešančiosios raketos "Sojuz-U" ir "Sojuz-FG", paleidžiančios atitinkamai kosminius laivus "Progress" ir "Sojuz", turi vienodą variklį RD-0110 trečiojoje pakopoje.

Variklis RD-0110 sukurtas Chemijos automatikos konstravimo biure Voroneže. Jį pagamino Voronežo mechanikos gamykla. Tai - keturių kamerų raketų variklis, veikiantis žibalu ir suskystintu deguonimi.

Variklis RD-0110 naudojamas nešančiųjų raketų "Sojuz-U", "Sojuz-FG", "Sojuz-2-1A" ir Sojuz-ST-a" trečiojoje pakopoje.