Skambant varpams, tūkstančiai žmonių, tarp jų ir jau pagyvenę katastrofą išgyvenę žmonės bei aukų artimieji, 11 val. 2 min. (2 val. 2 min. Grinvičo laiku) - tiksliai tą valandą, kai įvyko sprogimas, - pagerbė aukas tylos minute.

Maždaug 74 tūkst. žmonių žuvo iš karto po sprogimo, o dar tūkstančiai mirė po kelių mėnesių ar metų nuo spindulinės ligos.

Ši ataka buvo įvykdyta praėjus vos trims dienoms po to, kai JAV numetė pirmąją atominę bombą ant Hirošimos. Mieste iš viso žuvo 140 tūkst. žmonių.

Nagasakio meras Tomihisa Taue pagyrė itin reikšmingą B. Obamos gegužės mėnesio vizitą Hirošimoje. Tai - pirmasis pareigas einančio JAV prezidento vizitas šiame mieste.

"Faktų žinojimas yra pagrindas, į kurį remdamiesi galime mąstyti apie ateitį be branduolinių ginklų", - teigė T. Tauė, kviesdamas ir kitus pasaulio lyderius apsilankyti jo valdomame mieste.

Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe, sakydamas kalbą Nagasakyje, ragino pasaulio lyderius gerbti pasaulinę Sutartį dėl branduolinio ginklo neplatinimo.

„Privalome neleisti pasikartoti siaubingoms nelaimėms, prieš 71 metus ištikusioms Hirošimą ir Nagasakį“, - sakė Š. Abė.