Tačiau prasidėjus balsavimui už abu kandidatus - komunistų partijos lyderį Vladimirą Voroniną ir Konstitucinio teismo pirmininką Pavelą Barbalatą, visi komunistų deputatai susispietė apie balsavimo kabiną ir tikrino vieni kitų balsavimo lapelius, ar kolegos balsuoja laikydamiesi partijos vadovybės nurodymų.

"Net ir Afrikoje balsuojama kabinose. Visų kitų frakcijų vardu pareiškiu, jog atsisakome taip balsuoti. Reikalaujame skelbti pertrauką ir sušaukti rinkimų komisijos posėdį", - pareiškė P.Barbalatą remiantis parlamento spikeris Dumitru Diakovas.

Abu kandidatai į prezidento postą, spėjama, penktadienį nesurinks pakankamai balsų, kad nugalėtų jau pirmame balsavimo rate. Norint nugalėti, 59 metų V.Voroninui arba 65 metų P.Barbalatui reikia gauti mažiausiai 61 iš 101 balso. Pirmąjį remia jo 40 narių frakcija, o už kitą žada balsuoti kitų didelių partijų atstovai.

Anot oficialių pareigūnų, sprendimas dėl balsavimo pratęsimo bus priimtas parlamento rinkimų komisijai įvertinus komunistų parlamentarų elgesį.

Jei nugalėtojas penktadienį nepaaiškės, tai antrasis Moldovos prezidento rinkimų ratas įvyks pirmadienį, o trečiasis, jei prireiks, vėliau per 15 dienų.