Į Neapolį grįžusį buvusį futbolininką tiesiog apsupo gerbėjų minios.

D. Maradona iš Italijos ne pačiomis maloniausiomis aplinkybėmis išvyko XX amžiaus dešimtąjį dešimtmetį. Nuo to laiko Italiją jis aplanko gana retai. Futbolininkas buvo kaltinamas ryšiais su šalies mafijos galingiausiais ir kovojo su priklausomybe nuo kokaino.

Vėliau Italijos pareigūnai pareiškė, jog D. Maradona šaliai skolingas milijonus eurų nesumokėtų mokesčių.

Nepaisant jam mestų kaltinimų ir gyvenimo nuopuolių, gerbėjai Neapolyje D. Maradoną ir toliau dievina. Juk būtent jo vedama Neapolio komanda 1987 ir 1990 metais iškovojo šalies čempionų titulą.

Šimtai futbolo žvaigždės gerbėjų (kai kurie rankose spaudė marškinėlius su savo dievuko vardu ant nugaros) susirinko pasveikinti mylimo argentiniečio. Žmonės pro šalį važiavusiam futbolininkui džiugiai skandavo „Sveikas sugrįžęs!“.

Vėliau D. Maradona stebėjo Neapolio futbolo klubo susitikimą su „Udinece Calcio“ ekipa, pasibaigusį rezultatu 0:0, ir žurnalistams prie restorano sakė: „Esu labai laimingas grįžęs į Neapolį. Stebėjau rungtynes. Gaila, kad Marekas Hamsikas neįmušė įvarčio“.

Buvęs Neapolio futbolo klubo kapitonas vėliau ketina surengti spaudos konferenciją, kur, kaip tikimasi, palies ir mokesčių vengimo temą.

D. Maradona dėl mokesčių vengimo kaltu buvo pripažintas 2005 metais, jam nurodyta sumokėti 37,2 mln. eurų (128 mln. Lt) – iš jų 23,5 mln. eurų (81 mln. Lt) sudaro palūkanos nuo uždelstų įmokų).

Futbolo žvaigždės advokatas neseniai pareiškė, jog Italijos pareigūnai skolą jau panaikino, tad jis gali ramiai grįžti į Italiją kada tik panorėjęs. Mokesčių pareigūnai tokius teiginius neigia.

Praeitais metais apie savo problemas su mokesčiais D. Maradona yra sakęs: „Nesu koks sukčius. Žaidžiau futbolą, už mane parašus dėliojo kiti žmonės. Nebijau grįžti į Italiją. Niekada nieko nepasirašinėjau. O tie, kurie pasirašinėjo, sau ramiausiai vaikšto Neapolio gatvėmis, o aš negaliu. Tai neteisinga. Noriu į Italiją grįžti aukštai iškėlęs galvą, kaip tikras džentelmenas, nes niekada gyvenime nevogiau“.

D. Maradonai išvykus, Neapolio futbolo klubas išgyveno ne pačius geriausius laikus, tačiau dabar po truputį grįžta į šlovės olimpą, šalies A lygoje jis šiuo metu antras ir nuo čempionių „Juventus“ atsilieka septyniais taškais.