Šis pareiškimas, kuriame akivaizdžiai siūloma Prancūzijai užimti pusę Belgijos, pasirodė, kai belgai iš šiaurės, kurioje kalbama olandiškai, ir prancūzakalbiai pietinės dalies gyventojai niekaip nesugeba susitarti, kaip šalis turi būti valdoma. Dėl šio nesutarimo šalis jau daugiau nei 400 dienų gyvena be vadovybės.

Per Belgijos valstybės dieną M. Le Pen pasakė, kad, jei Belgija negali išlikti vieninga, Paryžius turėtų ištiesti ranką prancūzakalbiams arba valonams, ir pasiūlė jiems balsuoti, ar jie norėtų tapti Prancūzijos dalimi, praneša „The Guardian“.

„Niekas nesidžiaugia šia padėtimi, visa Prancūzija persiėmusi Belgijos rūpesčiu. Nors šiandien Belgijos valstybės diena, vis dėlto Prancūzija ir prancūzai turėtų prisiimti atsakomybę ir ištiesti pagalbos ranką valonams“, – pasakė ji.

„Jei Belgija skils, jei flamandai paskelbs nepriklausomybę – o tai atrodo vis labiau tikėtina – Prancūzijos Respublika turėtų širdingai priimti Valoniją.“

M. Le Pen pasakė, kad Prancūzija neturėtų apleisti valonų, o dėl to, ar Valonija turėtų tapti Prancūzijos dalimi, abiejų šalių gyventojai turi nuspręsti surengę referendumus.