Septynetas karo jūreivių dingusiais laikyti ilgiau kaip parą po susidūrimo, per kurį buvo smarkiai apgadintas JAV eskadrinis minininkas. Japonijos visuomeninio transliuotojo NHK vaizdo reportaže matyti smarkiai sulamdyta „Fitzgerald“ dešiniojo borto dalis ties priekiniu antstatu. Per pramuštą skylę į korpusą tekėjo vanduo.


Vėliau nustatyta, kad vanduo užliejo jūreivių miegamąsias kajutes ir radijo patalpą.

„Rasta negyvų jūreivių, dingusių per „USS Fitzgerald“ ir prekinio laivo susidūrimą“, – nurodoma JAV septintojo karo laivyno pranešime.

„Atliekant įgulos paieškos ir gelbėjimo operaciją, patekta į tas vietas, kurios buvo apgadintos per susidūrimą..., dingusieji jūreiviai buvo savo kajutėse“, – sakoma jame.

„Jie šiuo metu perkeliami į karinio laivyno ligoninę Jokosukoje, kur bus identifikuoti“, – dar pridurta pranešime.

Tačiau nenurodoma, kiek rasta lavonų ir ar dar liko dingusiųjų po susidūrimo, kurio priežastys tebetiriamos.

„Artimieji informuojami, jiems bus suteikta šiuo sunkiu metu reikalinga parama, – pažymi laivynas. – Jūreivių pavardės bus paskelbtos pranešus visiems (artimiesiems)“.

Vėliau sekmadienį laukiama JAV septintojo karo laivyno vado viceadmirolo Josepho Aucoino kalbos karo laivyno bazėje Jokosukoje, esančioje į pietus nuo Tokijo.

Valdomomis raketomis apginkluotas JAV laivas ir prekinis laivas „ACX Crystal“ šeštadienį apie 2 val. 30 min. (penktadienį 20 val. 30 min. Lietuvos) laiku susidūrė netoli Idzu pusiasalio į pietvakarius nuo Tokijo, nurodė JAV karinės jūrų pajėgos ir Japonijos pakrančių apsauga.

154 metrų ilgio „USS Fitzgerald“ bazuojasi Jokosukos bazėje Idzu pusiasalyje ir veikia Ramiajame vandenyne bei Japonijos jūroje.

Iš 20 konteinerinio laivo „ACX Crystal“ įgulos nė vienas nenukentėjo, sakė kitas Japonijos pakrančių apsaugos atstovas.

Kariškių pranešime sakoma, kad per susidūrimą buvo sužeistas laivo kapitonas Bryce'as Bensonas (Braisas Bensonas) ir keli kiti jūreiviai. Jie oro transportu perkelti į ligoninę.