"Tačiau Rusijos propagandos biudžetas toks didelis, kad Estija nepajėgi rungtyniauti su juo", - sakė Estijos URM vadovas interviu portalui "Delfi" trečiadienį.

Pasak jo, Estija stengiasi informuoti užsienio valstybes apie vidaus naujienas, periodiškai spausdindama straipsnius anglų kalba.

"Bet tenka atsižvelgti į tai, kad Rusijos propagandos biudžetas labai didelis, ir Estija užgožti Rusijos propagandą kiekybe tiesiog nebepajėgs", - pripažino ministras.

Tačiau U.Paetas sakė, kad "tiesaus melo" atveju Estija įsikiš ir išaiškins savo pozicijas.

"Dažnai Estija puolama būtent viliantis, kad Estija atsakys ir galbūt tęs temą, o URM uždavinys - to išvengti", - pažymėjo ministras.

Kaip jau pranešta, Rusijos URM pavadino Estijoje rengiamus SS veteranų sąskrydį ir karinį sportinį žaidimą "Ernos žygis" "fašistų šlovinimo akcijomis".
Urmas Paetas

"Deja, nepaisydama tarptautinės ir Estijos visuomenės protestų, vietos valdžia vėl leido surengti sambūrį tų, kuriems pagal Niurnbergo Tarptautinio karo tribunolo nuosprendį tenka atsakomybė už daugybę žmogžudysčių ir žvėriškumus okupuotose teritorijose", - pranešė Rusijos URM, komentuodama įvykusį sąskrydį.

Žinyba pažymėjo, kad "fašistų bendrų šlovinimo akcijos, skiepijančios jaunimui neonacizmo, ksenofobijos ir rasizmo, Antrojo pasaulinio karo rezultatų peržiūrėjimo idėjas, yra sisteminio pobūdžio".

Atsakydami į tai Estijos atstovai apkaltino Rusijos URM "manipuliacijomis". "Užsienio reikalų ministerija apgailestaudama pažymi, kad Rusijos URM pareiškimas buvo klaidingas, pagrįstas ideologinėmis klišėmis ir nenukreiptas plėtoti Estijos ir Rusijos santykius", - pareiškė Estijos užsienio politikos žinybos atstovas.