JT karo nusikaltimų tribunolo karo nusikaltimais įtariamas S. Miloševičius nesirodė per televiziją nuo spalio 6 dienos, kai pripažino savo pralaimėjimą naujajam prezidentui Vojislavui Koštunicai.

Serbijos valstybinė televizija RTS antradienį vakare parodė buvusį prezidentą, sakantį kalbą susirinkime, kuris buvo skirtas pasirengti šeštadienį įvyksiančiam specialiam Serbijos socialistų partijos (SSP) kongresui. RTS nuo seno buvo laikoma S. Miloševičiaus administracijos ruporu.

RTS pranešime buvo pateikta S. Miloševičiaus citata apie pastaruoju metu padažnėjusius narių atsistatydinimus iš SSP. "Kai iš partijos dezertyruoja tie, kurie įstojo į ją iš žemų paskatų, silpnieji ir išsigandusieji, partija nesusilpnėja - ji darosi stipresnė", pareiškė buvęs prezidentas.

Anksčiau, antradienį, buvo pranešta, kad šeštadienio kongrese S. Miloševičius bus vienintelis kandidatas į partijos vadovo postą. Minėti pareiškimai ir transliacijos rodo, kad S. Miloševičius neketina pasitraukti iš politinio gyvenimo, kaip tikėjosi jo varžovai šalyje ir reikalavo Vakarų vyriausybės, kurios laiko S. Miloševičių kalčiausiu dėl keturių Balkanų karų.