Cirkas pranešė, kad nepaisant traumų, Darja pabaigė numerį ir kartu su kitais artistais išėjo nusilenkti žiūrovams.

Nelaimė įvyko sekmadienį, gruodžio 13 dieną, vykusio pasirodymo metu. Televizijos kanalas „LifeNews“ išplatino incidento vaizdo įrašą ir tvirtina, kad po cirko kupolu buvusi Darja К. krito 25 metrus.

Cirko oficialioje interneto svetainėje teigiama, kad meninės gimnastikos sporto meistrė Darja Kuzmina dalyvauja oro skrydžio numeryje „Heros“, kuriam vadovauja Stanislava Bogdanova.

VM.ru praneša, kad nelaimė įvyko atliekant elementą „Lašas“. Cirko spaudos tarnybos vadovas Jurijus Nikulinas sakė: „Šis numeris atliekamas be apsaugų. Vienintelė garantija – tinklas, kuris dėl nežinomų priežasčių suplyšo ir artistė nukrito ant maniežo“.

J. Nikulinas pranešė, kad D. Kuzmina „tęsė triukus“ ir kartu su kitais artistais išėjo nusilenkti.

Naujausias įrašas Darjos sienoje socialiniame tinkle „Vkontakte“ byloja: „Stiprios moterys neverkia! Jos pasigarsina muziką ir pradeda tvarkyti butą!“

Cirko spaudos tarnyba pranešė, kad Darjai diagnozuotas smegenų sutrenkimas ir nugaros nubrozdinimas. „Jai padaryta stuburo nuotrauka, ji parodė, kad rimtų pažeidimų nėra. Šiuo metu ji toliau apžiūrima. Laukiame rezultatų. Svarbiausia – ji gyva ir sveika“, – pranešė J. Nikulinas.

Šių metų rugsėjį kitame Maskvos cirke – Vernadskio prospekte – rimtas traumas patyrė kita oro gimnastė Ksenija Jolkina. 21 metų mergina nukrito, atlikdama sudėtingą triuką be jokio apsauginio tinklo ir ypač sudėtingus ir pavojingus numerius atliekantį artistą saugančios virvės. Gimnastei buvo stipriai sutrenktos smegenys, taip pat ji patyrė kitas su kritimu iš didelio aukščio susijusias traumas. Daugiau nei parą ji buvo reanimacijoje, primena VM.ru.