Apie tai jis pasakė „Radio Svoboda“ komentare.

„Imtasi drakoniškų priemonių. Pateikti įspėjimai 17-ai Rusijos žiniasklaidos priemonių, įskaitant tokias, kaip solidusis „Kommersant“, televizijos kanalas „Dožd“ ir kt. Rusija labai išsigando“, – pažymi analitikas.

A. Piontkovskis taip pat mano, kad tai, jog Maskva siekia uždrausti tokias akcijas, demonstruoja, kad V. Putinas savo veiksmais, kurstančiais separatizmą Ukrainoje, „pats sau šovė į koją“.

„Akcija numatyta rugpjūčio 17 d., tai bus sekmadienis. Dabar aišku, kad nebus leista jos organizuoti. Bet tai labai stiprus smūgis, kurį V. Putinas sudavė pats sau, kaip sako anglai, „šovė sau į koją“.

Šiandien „Echo Moskvy“ paskelbs išsamią Aleksejaus Venediktovo medžiagą, kurioje kaip tik ir nagrinėjama ši situacija. Jis labai griežtai kritikuoja Rusijos vadovybę, kad ši kvailai pasielgė skatindama federalizacijos idėją Ukrainoje, nes kartu pažadino tokias pat nuotaikas ir Rusijoje... Įvykiai Ukrainoje tai skatina. Kodėl gali būti Donecko separatizmas, ir jei tai gerai, kodėl jo negali būti Rusijoje, Sibire? Mums juk visuomet buvo aiškinama, kad separatizmas – tai blogai. Kai buvo separatizmas Čečėnijoje, mes už tai nužudėme dešimtis tūkstančių žmonių. O žinote, koks dabar populiariausias lozungas Sibire? „Užteks maitinti Maskvą“.

Kaip pranešė „Obozrevatel“, Rusijos generalinė prokuratūra socialiniuose tinkluose užblokavo grupes, kurios vadinosi „Maršas už Sibiro federalizaciją“.

Jų puslapiai užblokuoti „Facebook“ ir „VKontakte“ svetainėse

Primename, kad maršas už Sibiro federalizaciją („Sibiro maršas“) buvo suplanuotas Novosibirske rugpjūčio 17 d.

Organizatoriai informavo meriją, kad vyks akcija, kurioje dalyvaus 350 žmonių. Oorganizatoriai tvirtina nesantys separatistai, nes reikalauja sukurti naują federacijos subjektą.