Rusijos sostinės vakarinio Biriulevo rajone riaušės buvo nukreiptos prieš imigrantus, daugiausiai iš Kaukazo atvykusius darbuotojus, nukentėjo prekyvietės, kur įprastai dirba atvykėliai. Apie tūkstantis agresyviai nusiteikusiųjų - daugiausiai nacionalistinių pažiūrų futbolo gerbėjai, skelbia newsru.com.

Išpuoliai - atsakas į prieš kelias dienas Rusijos sostinę sukrėtusį nusikaltimą, kai kaukazietiškos išvaizdos vyras nudūrė vieną 25-erių maskvietį jo merginos akivaizdoje. Nusikaltėlis paspruko. Stebėjimo kameros užfiksavo, kad užpuolikas greičiausiai yra kilęs iš Centrinės Azijos ar Kaukazo.

Riaušininkai atakavo turgų, kuriame dirba daug migrantų, vartė automobilius, daužė stiklus. Policininkai buvo apmėtyti buteliais, akmenimis ir atliekomis. Demonstrantai skandavo "Rusija - rusams". Yra sužeistųjų.

Pavienės riaušės tęsėsi ir vakare. Susitikime su policijos vadu Anatolijumi Jakuninu vidaus reikalų ministras Vladimiras Kolokolcevas paskelbė apie griežtus veiksmus. Kartu jis pareikalavo greitai išaiškinti nužudymą.

Praeityje Rusijoje ne kartą yra kilę konfliktų tarp radikalų ir migrantų.