„Vietoje, kurioje buvo sutelktos paieškos, ugniagesių gelbėtojų komandos rado aštuonių ugniagesių kūnus“, – naujienų agentūrai „Interfax“ nurodė ministerijos atstovas spaudai.

Anot jo, iki paskutinės akimirkos dar buvo vilčių juos išgelbėti, tačiau dėl intensyvaus gaisro, aukštos temperatūros ir tirštų dūmų ugniagesiai negalėjo išeiti iš pastato.

Žuvusių ugniagesių veiksmų dėka gyvi liko jų kolegos, kurie dirbo šalia, pabrėžė pareigūnai.

„Žuvusieji dirbo ant pastato stogo – įrengė vandens uždangą, kad būtų atvėsinti dujų balionai ir kompresoriai, kurie galėjo sprogti bet kurią akimirką“, – sakė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovas.

Jis pažymėjo, kad šie ugniagesiai anksčiau pirmieji atvyko į įvykio vietą, ją apžiūrėjo ir evakavo iš pastato per 100 sandėlio darbuotojų.

Ministerijos atstovas pranešė, kad paieškos operacija pradėta, kai 6 val. 11 min. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo užgesinta atvira ugnis.

Gaisras buvo paskelbtas visiškai užgesintu 7 val. 44 minutės.

Ugnis įsiplieskė Maskvos rytiniame rajone esančiame sandėlyje, kuriame esą laikomi plastiko gaminiai. Liepsnų apimtas plotas apėmė 1 500 kvadratinių metrų.

Gaisras pareikalavo mažiausiai aštuonių gelbėtojų gyvybių, dėl to pradėta baudžiamoji byla, pranešė Tyrimų komiteto Maskvos skyriaus atstovė Julija Ivanova.

„Pirminiais duomenimis, buvo prarastas ryšys su aštuoniais ugniagesiais. Susidariusios aplinkybės greičiausiai liudija apie jų žūtį“, – nurodė J.Ivanova.

„Tiriamos kelios gaisro versijos, tarp jų – buitinė, techninė ir kitos“, – sakė Tyrimų komiteto skyriaus atstovė.

Manoma, kad gaisras galėjo kilti nuo elektros trumpojo jungimo, nurodė šaltinis. Jis pridūrė, kad padegimo arba kitokio žmogaus poveikio versijos mažai tikėtinos, bet kol kas neatmetamos.

Liepsnojančiame sandėlyje, kaip manoma, buvo laikomi plastikiniai indai.
Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija nurodė, kad sandėlys priklauso uždarajai akcinei bendrovei „Viktorija“.

#огонь #москва #чп #пожар #нтв #наместе

A video posted by Katerina Safronova (@essafronova) on Sep 22, 2016 at 11:20am PDT