Tokia išvada peršasi, remiantis Rusijos Baudžiamojo kodekso 88-uoju straipsniu, kuriame nurodoma, kad „bausmė laisvės atėmimu nuteistiems nepilnamečiams iki 16 metų amžiaus skiriama ne daugiau kaip šešerių metų laikotarpiui“.

„Tos pačios kategorijos nepilnamečiams, padariusiems itin sunkų nusikaltimą, bausmė skiriama ne daugiau kaip dešimčiai metų auklėjimo kolonijoje“, – dar pažymima įstatyme.

Sulaikytam šauliui pareikšti trys kaltinimai pagal Baudžiamąjį kodeksą (įkaitų paėmimas, pasikėsinimas į policininko gyvybę ir nužudymas) laikomi itin sunkiais ir pilnamečiai baudžiami griežčiausia bausme – kalėjimu iki gyvos galvos arba myriop.

Tyrėjai nurodė, kad pirmadienį apie vidurdienį mokinys Sergejus Gordejevas ginkluotas šautuvu ir karabinu atėjo į savo mokyklą. Mokyklos apsaugininkas mėgino jo neįleisti, bet moksleivis jam pagrasino ginklu.

„Apsaugininkas spėjo paspausti pavojaus mygtuką, tuomet nuvedė jaunuolį iki biologijos kabineto, kur buvo dešimtokai. Pakeliui šaulys sužeidė vieną iš mokytojų, kuris vėliau mirė“, – sakė Tyrimų komiteto atstovas spaudai Vladimiras Markinas

Užpuolikas maždaug pusvalandį laikė paėmęs įkaitais daugiau nei 20 biologijos kabinete buvusių moksleivių ir jų mokytoją.

Siautėjusį paauglį pavyko sulaikyti įsikišus jo tėvui, kuris įtikino sūnų pasiduoti.

Pasak V.Markino, šiam moksleiviui skirta psichiatro ekspertizė.

„Jis tardomas, padedant specialistams. Aiškinamasi, kokios priežastys paskatino paauglį imtis šio nusikaltimo“, – sakė V.Markinas ir pridūrė, kad psichiatro ekspertizė jau paskirta ir kad „artimiausiu metu tyrėjai spręs kokios kardiogramos priemonės jo atžvilgiu bus imtasi“.

Maskvoje per įkaitų dramą mokykloje žuvo du žmonės

Ginkluotas vyresniųjų klasių moksleivis pirmadienį įsiveržė į savo mokyklą Maskvoje ir paėmė įkaitais per 20 paauglių, o per šį incidentą žuvo vienas mokytojas ir policininkas, pranešė Rusijos saugumo pareigūnai.

Įkaitų drama įvyko 263-iojoje mokykloje Rusijos sostinės šiauriniame pakraštyje, nurodė policija.

Šis išpuolis, per kurį žuvo policijos praporščikas Sergejus Bušujevas ir geografijos mokytojas Andrejus Kirilovas, padidino susirūpinimą dėl saugumo Rusijoje prieš vėliau šią savaitę prasidėsiančią Sočio žiemos olimpiadą.

Dar vienas policininkas – vyresnysis seržantas Vladimiras Prohinas, per įkaitų dramą buvo sunkiai sužeistas ir yra gydomas ligoninėje.

Tyrėjai nurodė, kad pirmadienį apie vidurdienį mokinys Sergejus Gordejevas ginkluotas atėjo į savo mokyklą. Mokyklos apsaugininkas mėgino jo neįleisti, bet moksleivis jam pagrasino ginklu.

„Apsaugininkas spėjo paspausti pavojaus mygtuką, tuomet nuvedė jaunuolį iki biologijos kabineto, kur buvo dešimtokai. Pakeliui šaulys sužeidė vieną iš mokytojų, kuris vėliau mirė“, – sakė Tyrimų komiteto atstovas spaudai Vladimiras Markinas

Užpuolikas maždaug pusvalandį laikė paėmęs įkaitais daugiau nei 20 biologijos kabinete buvusių moksleivių ir jų mokytoją.

Mokyklos atstovė Avitara Šarafetdinova valstybinei televizijai „Vesti 24“ patvirtino, kad visi moksleiviai ir mokytojai buvo saugiai evakuoti iš mokyklos.

„Visi vaikai buvo evakuoti, – nurodė ji. – Ten neliko nė vieno.“

„Vesti 24“ informavo, jog užpuolikas nekėlė jokių reikalavimų ir nesileido į derybas su policija, kuriai galiausiai pavyko jį „neutralizuoti“.

„Jis buvo neutralizuotas“, – televizijos kanalui sakė Rusijos VRM atstovas Andrejus Pilipčiukas.

Vėlesniuose pranešimuose patikslinta, kad užpuolikas buvo sulaikytas ir perduotas tyrėjams.

Tiesioginiame reportaže iš įvykio vietos matėsi grupė vaikų, išbėganti iš mokyklos, taip pat virš pastato ratus sukantis Nepaprastųjų situacijų ministerijos sraigtasparnis.

Pagal preliminarius duomenis, užpuolikas buvo ginkluotas dviem graižtviniais šautuvais, nurodė VRM spaudos tarnyba.