Pokalbis vyksta tarp dviejų prorusiškų organizacijų lyderių, praneša tsn.ua.

Rusijos pusė rengia ir koordinuoja Ukrainos rytuose vadinamąjį „referendumą“ dėl „Donecko liaudies respublikos“ įkūrimo, kurio rezultatai iš anksto žinomi. Tai pranešė Ukrainos Saugumo tarnyba.

Perspėjame, kad garso įraše skamba necenzūriniai žodžiai:

Apie tai byloja ir judėjimo „Rusų nacionalinė vienybė“ vadovo Aleksandro Barkašovo (Maskva) pokalbio su neįregistruotos organizacijos „Stačiatikių Donbasas“ lyderiu Dmitrijumi Boicovu (Doneckas) įrašas.

Pokalbyje pastarasis prašo rusų karių paramos, kad vadinamasis gegužės 11 dienos referendumas įvyktų sklandžiai. Savo ruožtu A. Barkašovas siūlo suklastoti apklausos rezultatus, „nupiešiant 100 procentų „už“.

Priminsime, kad „referendume“ bus iškeltas tik vienas klausimas: „Ar palaikote Donecko liaudies respublikos valstybinio savarankiškumo aktą?“.

Doneckas ragina nutraukti antiteroristinę operaciją

Donecko miesto taryba ragina skubiai nutraukti vykdomą antireroristinę operaciją ir pradėti derybas, skelbia naujienų agentūra UNIAN.

Donecko miesto taryba antradienį, gegužės 6 dieną, priėmė sprendimą kreiptis į Ukrainos Aukščiausiąją Radą ir reikalauti skubiai nutraukti antiteroristinę operaciją ir pradėti derybas.

Tokią informaciją žurnalistams perdavė Donecko miesto vadovas Aleksandras Lukjavčenka, skelbia „OstroV“.

„Reikia nedelsiant svarstyti skubaus karinės operacijos nutraukimo klausimą... Visoje Donecko srities teritorijoje“, - teigiama kreipimosi tekste.

Kaip teigia Donecko deputatai, nutraukus antiteroristinę operaciją, būtina skubiai pradėti visų suinteresuotų šalių derybas dėl Ženevos susitarimo įgyvendinimo.

„Niekas nesiima konflikto spręsti taikiomis priemonėmis. Niekas nenori klausyti Donbaso“, - tekste teigia vietos valdžia.