Įtariamoji Giulčehra Bobokulova, žiniasklaidoje gavusi „kruvinos auklės“ pravardę, buvo sulaikyta pirmadienį prie vienos Maskvos metropoliteno stoties, kur vaikščiojo laikydama mergaitės galvą. Moteris buvo išsiųsta teismo psichiatrijos ekspertizei.

„Taip įsakė Alachas“, – sakė 38 metų moteris žurnalistams, atvykusi į rajono teismą, kuris turi pratęsti jos suėmimą.

„Alachas siunčia antrą pranašą, nešantį taikos žinią“, – kalbėdama laužyta rusų kalba sakė ji, sėdėdama įtariamųjų aptvare. Moteris taip pat skundėsi, kad yra „išalkusi“, nemaitinama ir „per savaitę numirs“.

„Sveiki, visi“, – pasakė trijų vaikų motina teismo salėje ir pamojavo ten susirinkusiai miniai žurnalistų.

Tyrimą atliekanti Olga Lapteva, kuri teisme negalėjo nuslėpti savo emocijų, sakė, jog G.Bobokulova yra įtariama įvykdžiusi „itin sunkų nusikaltimą“ ir jai gresia „privaloma kur kas ilgesnė nei trejų metų laisvės atėmimo bausmė“.

Teismas davė leidimą pratęsti auklės suėmimą dviem mėnesiams, kol vyks nusikaltimo tyrimas.

Pasak tyrėjų, jie siekia išsiaiškinti, ar G.Bobokulova neturėjo nusikaltimo bendrininkų.

G.Bobokulovai po suėmimo dėl mergaitės Nastios, pasak teisėjo, gimusios 2011 metais, nužudymo, buvo skirta teismo psichiatrinė ekspertizė. Anksčiau tyrėjai sakė, kad mergaitei buvo treji – ketveri metai.

G.Bobokulova yra įtariama žiauriai nužudžiusi vystymosi sutrikimų turinčią ir epilepsija sergančią mergaitę jos šeimos bute šiaurės vakarinėje Maskvos dalyje, po to padegusi butą ir iš jo pabėgusi.

Laikraštis „Moskovskij Komsomolec“, cituodamas uzbekų policiją, pranešė, kad įtariamoji maždaug 15 metų serga šizofrenija.

Vienas šeimos draugas, kurį cituoja „Komsomolskaya Pravda“, pasakojo, kad pastaruoju metu kartu su šeima gyvenusi auklė tapo labai religinga, daug laiko praleisdavo internete ir į namus atsinešė maldai skirtą kilimėlį.

Pirmadienį stebėjimo vaizdo kameros netoli metro stoties Maskvos centre užfiksavo moterį, nešančią mergaitės galva. Pasak mačiusiųjų, ji šaukė „Allahu Akbar“ ir grasino susisprogdinsianti.

Prokurorai teismui pranešė, kad nusikaltimą moteris įvykdė be bendrininkų pagalbos, tačiau, kaip manoma, buvo „paskatinta“ pašalinio asmens.

Rusijos pareigūnai teigia, kad G. Bobokulova turi psichinės sveikatos sutrikimų.