„Mis Visata“ konkurso organizatoriai iš Kanados antradienį pranešė leisiantys lyties keitimo operaciją pasidariusiam modeliui varžytis dėl gražiausios merginos titulo, nes Kanadoje jis teisiniu požiūriu pripažįstamas moterimi.

Jenna Talackova anksčiau buvo iš konkurso diskvalifikuota. Gražuolė sakė, jog jai buvo uždrausta dalyvauti konkurse, nes ji gimė vyru.

„Mis Visata“ konkurso organizatoriai teigia, jog „leis Jennai Talackovai dalyvauti 2012 metų „Mis Visata“ konkurse Kanadoje, nes ji Kanadoje teisiškai pripažįstama moterimi bei atitinka kitų tarptautinių grožio konkursų keliamus reikalavimus“.

23 metų transseksualė iš Kanados vakaruose esančio Vankuverio miesto konkurso organizatorius kaltino diskriminacija. Jos poziciją palaikė ir 28 tūkst. žmonių, internete pasirašiusių peticiją dėl jos grąžinimo į konkursą.

J. Talackova, 2012 metų konkursui atrinkta iš 65 finalisčių, mano, jog buvo diskvalifikuota būtent dėl lyties pakeitimo operacijos, kuri jai buvo atlikta.

Ši istorija susilaukė daug dėmesio iš Jungtinės Karalystės, JAV ir Kanados žiniasklaidos, internete virė aršūs debatai.

Nepaisant to, jog gražuolė gimė vyru, ji sakė žinojusi, kad yra moteris, nuo mažų dienų. Kai jai buvo vos 14 metų, buvo pradėta hormonų terapija. Lyties keitimo operacija jai atlikta devyniolikos.