Los Andželo policija patvirtino, kad antradienį buvo uždarytos visos Los Andželo jungtinės mokyklų apygardos (Los Angeles Unified School District, LAUSD) mokyklos, kol policija tiria neaiškią grėsmę.

Los Andželo policijos departamentas nurodė, kad mokyklų apygarda sulaukė kažkokių grasinimų.

Jų patikimumas nėra aiškus.

Keli LAUSD mokyklinių autobusų vairuotojai leidiniui „Eyewitness News“ sakė, kad jų dispečeriai iškvietė juos grįžti atgal į autobusų parką.

Policija nepateikia detalių apie kilusią grėsmę ar jos tyrimą.

Vėliau pareigūnai pranešė, kad gauti „elektroniniai grasinimai“.

„Grasinimo sulaukė ne viena kuri nors mokykla, bet daug mokyklų šioje apygardoje, – sakė mokyklų inspektorius Ramonas C. Cortinesas. – Nusprendžiau visas mokykla suždaryti“.

Jis nurodė paprašęs pareigūnų patikrinti visas minėtos apygardos mokyklas ir „dirbti sistemiškai visose mokyklose“.

„Paprašiau vadovų apeiti savo mokyklas, ir jei bus pastebėta kažkas neįprasta, paskambinti policijai. Nurodžiau nieko neliesti, bet jei jie pastebės kažką neįprasta, liepiau kreiptis į atitinkamas tarnybas“, – teigė R. C. Cortinesas.

Pasak jo, grėsmė buvo iškilusi ne vienai mokyklai, todėl tai privertė jį imtis veiksmų.

Mokyklų tarybos prezidentas Steve`as Zimmeris sakė: „Tai nebuvo viena, dvi ar trys mokyklos – grėsmė kilo daugeliui mokyklų, konkrečiai nė vienos neišskiriant“.

„Anksti ryte mes sulaukėme elektroninio grasinimo, kuriame minimas mūsų mokyklų saugumas, – sakė už mokyklas atsakingas miesto policijos vadas Stevenas Zippermanas. – Mes nusprendėme šiandien uždaryti mūsų mokyklas, kol visiškai įsitikinsime, kad jos saugios“.

Šis sprendimas paveiks 640 tūkst. moksleivių ir ikimokyklinukų.

Praeityje JAV mokyklose ne kartą būta kruvinų incidentų.