S. Khano laimėjimas, pavertęs jį ir pirmuoju musulmoniško tikėjimo vienos iš Vakarų šalių sostinės vadovu, buvo patvirtintas perskaičiuojant balsus naktį iš penktadienio į šeštadienį.

„Rinkimų metu buvo prieštaringai vertinamų akimirkų, didžiuojuosi, kad šiandien Londonas pasirinko viltį, o ne baimę; vienybę, o ne susiskaldymą, - kalbėjo S. Khanas apie paskelbus rezultatus. - Tikiuosi, kad daugiau niekada neturėsime rinktis tokių absoliučiai skirtingų variantų. Baimė mūsų saugesniais nepaverčia, ji tik mus silpnina, o baimės politika mūsų mieste yra tiesiog nepriimtina“.

S. Khano pasiekta 13,6 proc. balsų persvara prieš Z. Goldsmithą tapo didžiausia per visus pastarųjų 16-os metų Londono mero rinkimus. Vis dėlto arši rinkimų kampanija, kurios metu naujasis meras buvo įtariamas ryšiais su ekstremistais ir kaltintas antisemitizmu, rinkėjų nuomonės nepakeitė.

Naujasis Darbo partijos atstovas poste pakeis konservatorių Borisą Johnsoną, vadovavusį 8,6 mln. gyventojų turinčiam miestui aštuonerius metus. Vienu aršiausių kampanijos prieš narystę Europos Sąjungoje dalyvių buvęs B. Džonsonas gali tapti realiu kandidatu į partijos lyderius ir premjerus bei pakeisti Deividą Cameroną.