Lenkų istoriko nuomone, Vladimiras Spiridonovičius Putinas buvo įamžintas nuotraukoje Varšuvos sukilimą malšinančių hitlerininkų sąjungininkų karininkų pasitarime, rašo dienraštis „Fakt“.

J.Szaniawskis paviešino nuotrauką, kurią, kaip jis pats tvirtino, gavo iš buvusio sovietų žvalgo, vėliau Didžiosios Britanijos agento Viktoro Suvorovo.

Nuotraukoje – šeši karininkai, palinkę prie žemėlapio, kovų su Varšuvos sukilėliais metu. Trys vilki kazokų mundurus, du – vokiečių uniformas, o vienas Rusijos išlaisvinimo armijos – taip vadinamų vlasoviečių, kurie koloboravo su vokiečiais, karininkas. Nuotrauka buvo padaryta 1944 metų rugpjūčio mėnesį Varšuvoje.

Pasak J.Szaniawskio, ant nuotraukos yra užrašas, jog pirmas iš kairės – leitenantas Vladimiras Putinas, o du greta stovintys karininkai – tai majoras Frolovas ir leitenantas Michalčevskis. Apie tai jog leitenantas gali būti Rusijos prezidento tėvas liudija veidų panašumas. Kur glūdi tiesa – atsakymo nėra, tačiau J.Szaniawskis iki pat savo mirties buvo įsitikinęs savo teisumu.

Apie V. Putino vaikystę ir šaknis žinoma labai mažai. V. Putino tariamai autobiografinėje knygoje „Pirmas Asmuo“, teigiama, kad jis buvo vienturtis fabriko darbininkės ir buvusio sovietų karinio laivyno tarnautojo sūnus. Berniukas esą užaugo žiurkėmis apėjusiame komunaliniame bute Sankt Peterburge.

V. Putinas teigia, kad jo senelis iš tėvo pusės, Spiridonas Putinas, buvo Vladimiro Lenino ir Josifo Stalino asmeninis virėjas. Abu jo tėvai mirė nuo vėžio. Mama iš šio pasaulio išėjusi 1998-aisiais, o tėvas – 1999-aisiais.